Plante care purifică aerul

915
Plante care purifică aerul - plantecarepurificaaerul-1365435024.jpg
Plantele sunt deosebit de bune pentru a fi purificatoare de aer, mai ales în cazul suferinzilor de astm, alergii sau alte sensibilități respiratorii. Plantele care se încadrează în această categorie sunt: Ficusul, Crizantema și Aloe Vera. Acestea purifică aerul prin eliminarea formaldehidei, o substanță toxică, inclusă de către oamenii de știință în clasa substanțelor probabil cancerigene. Formaldehida se găsește în mochete și în materialele din care sunt confecționate canapelele.

Dacă te expui la o cantitate mare de formaldehidă într-un timp scurt, poți avea iritații ale nasului, ochilor și gâtului, dureri de cap, dar și tulburări ale somnului. 

Cactusul, Aspidistra, Iedera și Clorophytum absorb fumul de țigară. Planta șarpe - absoarbe oxizi de azot și formaldehidele. 

Areca Palm - Una dintre cele mai bune plante de purificare a aerului în general. 

Planta păianjen - Chlorophytum- planta de interior care îndepărtează în principal monoxidul de carbon și alte toxine sau impurități. Planta Păianjen este una din cele trei plante considerate de NASA ca fiind cele mai bune la eliminarea formaldehidei din aer.

Crinul Peace Lily - ar putea fi numit "curat-tot." Sunt adesea plasate în băi sau spălătorii, deoarece acestea sunt cunoscute pentru îndepărtarea mucegaiului. De asemenea, este cunoscut și pentru că elimină formaldehida.

Gerbera Daisy - nu numai că aceste flori superbe scot benzenii din aer, însă este cunoscută și pentru absorbția dioxidului de carbon.

(Sursa: avgardening.com)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 29 Ianuarie 2013
Stire din Sănătate : Patru plante pentru un ficat sănătos
Pagina a fost generata in 1.0061 secunde