Plimbări cu șareta prin stațiuni, pentru 10 lei

489

Articole de la același autor

Seara, turiștii veniți pe litoral pot opta pentru o plimbare cu șareta prin stațiuni. Pentru 10 lei, puteți face o promenadă romantică și admira peisajul din locația aleasă.
Birjarii au stabilit două trasee în stațiunea Mamaia: Satul de vacanță - Cazino și retur, respectiv Cazino - zona Butoaie și retur.
Birjarii, la modă odată în orașul de la malul mării, tânjesc după o plimbare romantică prin stațiuni și spun că lumea preferă acum mașinile luxoase.
Osman este birjar de când se știe și a dus mai departe tradiția familiei. "Tata a avut o caleașcă foarte frumoasă. Lumea se bătea pentru o plimbare cu el. Și bunicul tot birjar a fost", ne spune Osman. A plimbat multe vedete, dar nu acum, ci pe vremea lui Ceaușescu. A mai rămas doar cu pozele pe care i le-au oferit turiștii după ce au imortalizat promenada cu șareta și câteva figuri pe care le revede cu plăcere pe litoral în fiecare vară. Vizitiul ne invită la o plimbare prin stațiune și ne vorbește cu drag de căluțul lui, în vârstă de cinci ani, care-i oferă de-ale gurii.
Dacă doriți să faceți o plimbare romantică, sub clar de lună, cu șareta lui Osman, îl găsiți, seară de seară, în stațiunea Mamaia, la Cazino.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 23 Iunie 2009
Stire din Diverse : blitz
Pagina a fost generata in 1.8864 secunde