Porția de natură: spanac proaspăt

196
Porția de natură: spanac proaspăt - portiadenatura-1366380891.jpg

Articole de la același autor

Spanacul, plată cunoscută și sub denumirea de "planta primăverii" este binecunoscut pentru efectele curative asupra organismului încă din cele mai vechi timpuri. Preparat sau folosit în stare crudă pentru salate, acesta este recomandat chiar de medici și pentru copii, mai ales că prin conținutul de fier, înlătură anemia. Prin conținutul ridicat de vitamine și minerale, în special de vitamina C, spanacul stimulează sistemul imunitar, prevenind răcelile și infecțiile comune. 

Poate preveni cariile dentare și tartrul, ajutând la menținerea sănătății dinților. Pentru aceste efecte este recomandat să consumați spanac proaspăt, în salate. Frunzele de spanac sunt o sursă excelentă de vitamina K, 100 g de verdeața proaspătă oferind 402% din necesarul zilnic. Vitamina K joacă un rol vital în consolidarea masei osoase prin construirea oaselor.

Împreună cu alte legume, frunzele sale sunt folosite în prepararea de plăcintă, paste, orez, supe, tocănițe, precum și în pregătirea de alimente pentru bebeluși.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 20 Aprilie 2013
Stire din Diverse : Lacul roz din Australia
Pagina a fost generata in 1.5018 secunde