Concurs Rețete pentru pici: coșulețe cu cremă de ciocolată și cocos
Ingrediente
Pentru 10-12 bucăți coșulete ciocolată:
200 g ciocolată
10-12 bucăți forme de brioșe (din hârtie) cu diametrul de 5.5 cm
Pentru cremă:
250 g cremă mascarpone
50 g zahăr pudră
50 g nucă cocos
50 ml lichior de caise (se poate folosi și altă variantă de lichior)
1 plic zahăr vanilat
fructe pentru ornat :kiwi, portocale, căpșuni.
Preparare coșulețe:
Topim ciocolata pe baie de aburi având grijă ca temperatura acesteia să nu fie prea mare. Probăm punând din ciocolata topită pe mână. Luăm câte un coșuleț de hârtie și o ungem cu ciocolată pe interior, apoi o lăsăm la rece pentru circa 15 minute, după care mai dăm cu ajutorul pensulei pentru gătit un strat de ciocolată și iar punem la rece.
Repetam de cel puțin trei ori pentru a obține un coșuleț mai solid. După ce aplicăm ciocolata pe toate coșulețele de hârtie, le lăsăm la rece pentru câteva ore bune sau chiar peste noapte, apoi desprindem ușor hârtia, având grijă să nu rupem marginea coșulețelor.
Preparare cremă:
Punem într-un vas mai adânc crema de mascarpone , zahărul pudră, zahărul vanilat și amestecăm cu mixerul preț de câteva minute. Adăugăm 50 ml lichior și continuăm să amestecăm, adăugând treptat și nuca de cocos. Se amestecă până crema se omogenizează cu nuca de cocos, apoi o lăsăm pentru 15 minute la rece.
La final umplem coșulețele de ciocolată cu crema de mascarpone și cocos și le ornăm cu fructe. (Sursa.www.culinar.ro)
Pentru 10-12 bucăți coșulete ciocolată:
200 g ciocolată
10-12 bucăți forme de brioșe (din hârtie) cu diametrul de 5.5 cm
Pentru cremă:
250 g cremă mascarpone
50 g zahăr pudră
50 g nucă cocos
50 ml lichior de caise (se poate folosi și altă variantă de lichior)
1 plic zahăr vanilat
fructe pentru ornat :kiwi, portocale, căpșuni.
Preparare coșulețe:
Topim ciocolata pe baie de aburi având grijă ca temperatura acesteia să nu fie prea mare. Probăm punând din ciocolata topită pe mână. Luăm câte un coșuleț de hârtie și o ungem cu ciocolată pe interior, apoi o lăsăm la rece pentru circa 15 minute, după care mai dăm cu ajutorul pensulei pentru gătit un strat de ciocolată și iar punem la rece.
Repetam de cel puțin trei ori pentru a obține un coșuleț mai solid. După ce aplicăm ciocolata pe toate coșulețele de hârtie, le lăsăm la rece pentru câteva ore bune sau chiar peste noapte, apoi desprindem ușor hârtia, având grijă să nu rupem marginea coșulețelor.
Preparare cremă:
Punem într-un vas mai adânc crema de mascarpone , zahărul pudră, zahărul vanilat și amestecăm cu mixerul preț de câteva minute. Adăugăm 50 ml lichior și continuăm să amestecăm, adăugând treptat și nuca de cocos. Se amestecă până crema se omogenizează cu nuca de cocos, apoi o lăsăm pentru 15 minute la rece.
La final umplem coșulețele de ciocolată cu crema de mascarpone și cocos și le ornăm cu fructe. (Sursa.www.culinar.ro)
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole din aceeași secțiune
Vineri, 19 Aprilie 2013
Vineri, 19 Aprilie 2013
Vineri, 19 Aprilie 2013
Sâmbătă, 20 Aprilie 2013
Sâmbătă, 20 Aprilie 2013
Sâmbătă, 20 Aprilie 2013
Sâmbătă, 20 Aprilie 2013
Sâmbătă, 20 Aprilie 2013
Vineri, 19 Aprilie 2013