Concurs Rețete pentru pici: coșulețe cu cremă de ciocolată și cocos

254
Rețete pentru pici: coșulețe cu cremă de ciocolată și cocos - retepici-1366380950.jpg
Ingrediente

Pentru 10-12 bucăți coșulete ciocolată: 

200 g ciocolată

10-12 bucăți forme de brioșe (din hârtie) cu diametrul de 5.5 cm

Pentru cremă:

250 g cremă mascarpone

50 g zahăr pudră

50 g nucă cocos

50 ml lichior de caise (se poate folosi și altă variantă de lichior)

1 plic zahăr vanilat

fructe pentru ornat :kiwi, portocale, căpșuni.

Preparare coșulețe:

Topim ciocolata pe baie de aburi având grijă ca temperatura acesteia să nu fie prea mare. Probăm punând din ciocolata topită pe mână. Luăm câte un coșuleț de hârtie și o ungem cu ciocolată pe interior, apoi o lăsăm la rece pentru circa 15 minute, după care mai dăm cu ajutorul pensulei pentru gătit un strat de ciocolată și iar punem la rece. 

Repetam de cel puțin trei ori pentru a obține un coșuleț mai solid. După ce aplicăm ciocolata pe toate coșulețele de hârtie, le lăsăm la rece pentru câteva ore bune sau chiar peste noapte, apoi desprindem ușor hârtia, având grijă să nu rupem marginea coșulețelor.

Preparare cremă:

Punem într-un vas mai adânc crema de mascarpone , zahărul pudră, zahărul vanilat și amestecăm cu mixerul preț de câteva minute. Adăugăm 50 ml lichior și continuăm să amestecăm, adăugând treptat și nuca de cocos. Se amestecă până crema se omogenizează cu nuca de cocos, apoi o lăsăm pentru 15 minute la rece. 

La final umplem coșulețele de ciocolată cu crema de mascarpone și cocos și le ornăm cu fructe. (Sursa.www.culinar.ro)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 20 Aprilie 2013
Stire din Diverse : Porția de natură: spanac proaspăt
Sâmbătă, 20 Aprilie 2013
Stire din Diverse : Lacul roz din Australia
Pagina a fost generata in 2.7171 secunde