Președintele Băsescu a cerut acordarea statutului de minoritate națională comunității de aromâni din Albania

611
Președintele Băsescu a cerut acordarea statutului de minoritate națională comunității de aromâni din Albania - cbfb1ba0abb2c4fc16896795b218bf80.jpg
Președintele Traian Băsescu s-a aflat ieri la Tirana, într-o vizită oficială, prilej cu care s-a întâlnit cu omologul său albanez, cu primul-ministru și cu șeful Parlamentului din Albania. 
Președintele Traian Băsescu a solicitat, în discuțiile cu președintele Albaniei, Bamir Topi, acordarea statutului de minoritate națională comunității de aromâni din Albania, considerată parte a poporului român.
"Am explicat domnului președinte importanța acordată de statul român drepturilor persoanelor aparținând minorităților naționale, precum și tratamentul de care beneficiază în România, în conformitate cu Constituția României, minoritatea albaneză. România consideră că aromânii sunt cetățeni loiali ai statului albanez, fapt dovedit pe parcursul istoriei", a precizat Traian Băsescu, la finalul întrevederii cu omologul său albanez.
O altă problemă abordată în cursul întâlnirii a fost situația politică din Balcani și, în special, a provinciei Kosovo. Președintele Traian Băsescu i-a spus omologului său albanez, Bamir Topi, că poziția României în privința Kosovo - provincia sârbă cu majoritate albaneză a cărei independență autoproclamată în 2008 nu este recu-noscută de București - rămâne inflexibilă.
Președintele Traian Băsescu a mai declarat ieri că România sprijină ferm perspectivele europene ale Albaniei, exprimându-și speranța că până la finalul acestui an statul albanez va face pași importanți pe calea îndeplinirii criteriilor de aderare, astfel încât candidatura sa să fie avizată.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 05 Iunie 2010
Stire din Diverse : Soarele buclucaș
Pagina a fost generata in 1.9132 secunde