Prețurile finale ale locuințelor au scăzut cu până la 40% față de cele de listare din decembrie 2007

318
Prețurile finale ale locuințelor au ajuns să înregistreze, în prezent, în anumite cazuri, scăderi de până la 40% față de prețurile de listare de la sfârșitul anului trecut, susțin reprezentanții portalului imobiliar MagazinulDeCase.ro.
Potrivit consultanților imobiliari, o primă componentă a scăderii a presupus o reducere a prețurilor inițiale solicitate de proprietari (prețuri de listare), acestea scăzând cu 15-20% în unele cazuri. La acest procent s-a adăugat diminuarea prețului în etapa de încheiere efectivă a tranzacției, unde prin negociere prețurile mai înregistrau o reducere de încă 15-20% procente.
În plus, consultanții susțin că lunile septembrie-octombrie au adus noi schimbări în abordarea proprietarilor: neîncrederea în prețurile actuale și a tendințelor de depreciere aceștia adoptând o poziție de așteptare, iar acest lucru este exprimat prin scăderea numărului de oferte scoase spre vânzare pe finalul acestui an.
În ceea ce privește piața imobiliară, consultanții sunt de părere că în varianta cea mai plauzibilă, pe termen scurt și mediu (o perioadă de 2-3 ani) prețurile vor stagna, înregistrând oscilații de maxim 20%.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 4.0309 secunde