La Mangalia,

Concurs Prețurile mari și bătaia de joc, rețeta unei călătorii de coșmar cu microbuzul

374

Articole de la același autor

Deși sezonul actual a debutat cu majorarea, simțitoare, a biletului cu microbuzul pe ruta Mangalia - Olimp și retur, respectiv de la 2 la 3 lei călătoria (dus), condițiile oferite de transportatori au rămas la fel de inumane. De la începutul verii, șoferii ori încasatorii, care practică tariful unic, indiferent de stațiunea aleasă, "uită" să elibereze călătorilor tichete. Mai mult, niciodată nu se respectă locațiile stațiilor și nici numărul de locuri din mijloacele de transport. Astfel, de dimineață până noaptea, târziu, când sunt retrase de pe traseu, microbuzele sunt umplute până la refuz. Șoferii sau casierii nu renunță să oprească în stații, dar nu numai, până când călătorii nu sunt înghesuiți precum sardelele. Pentru transportatori nu contează aglomerația insuportabilă ce se formează, prezența copiilor "presați" de mulțimea de oameni, bagajele uriașe care strivesc degetele de la picioare ale celorlalți pasageri și nici amenzile care le-ar putea fi aplicate. Singurul lor obiectiv îl reprezintă încasările cât mai crescute, că doar din această vară nu au mai rămas prea multe săptămâni!
Turiștii care se "bucură" de acest "confort" se revoltă împotriva microbuziștilor, acuzându-i de lipsă de respect, însă curajul lor de a riposta este, rapid, anihilat. Cu tupeu, șoferii le adresează călătorilor vorbe grele și îi poftesc afară pe cei care au ceva de comentat.
Mai trist este faptul că administratorul traseului Mangalia - Olimp stă cu mâinile în sân și nu ia nicio măsură împotriva celor în cauză. În această situație, plimbările cu microbuzul vor continua să reprezinte coșmarul călătorilor până spre sfârșitul acestei luni, când numărul turiștilor se va reduce foarte mult. Tariful exagerat și neprofesionalismul majorității microbuziștilor se vor perpetua, însă, de acestea urmând să beneficieze, până vara viitoare, locuitorii municipiului care stau la Neptun sau Olimp.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.1567 secunde