În perioada 12-17 iulie

Prima ediție a Festivalului Național de Film Românesc

305
Festivalul Național de Film Românesc este organizat de Consiliul Județean Constanța și Fundația Fantasio Constan-ța, cu sprijinul Centrului Națio-nal al Cinematografiei. La festival vor fi invitați producători, realizatori, actori și regizori din România.

Programul oficial al Festiva-lului Național de Film Româ-nesc 2011: Competiția de Lung Metraj - secțiune competitivă dedicată filmelor românești care au rulat în România în perioada iulie 2010 - iunie 2011; Competiția de Scurt Metraj - secțiune competitivă dedicată producătorilor de film de scurt metraj; Competiția Documen-tare - secțiune competitivă dedicată documentarelor de scurt metraj; Competiția Film animație - secțiune competitivă dedicată filmelor de animație; Competiția Film studențesc - secțiune competitivă dedicată studenților și absolvenților din școlile de film din România, promoția 2010 - 2011.

Juriul Festivalului Național de Film Românesc va fi format din trei membri aleși dintre personalitățile marcante din țară, pentru fiecare secțiune com-petitivă.

După cum ne-au anunțat organizatorii, premiile Festi-valului Național de Film Românesc vor fi următoarele: Premiul pentru cel mai bun film al fiecărei secțiuni din cadrul Festivalului; Premiul pentru cel mai bun actor/actriță; Premiul pentru cea mai bună Regie; Premiul pentru cel mai bun Scenariu original; Premiul pentru cel mai bun Scenariu adaptat; Premiul pentru cea mai bună imagine; Premiul pentru cea mai bună coloană sonoră; Premiul pentru cele mai bune costume; Premiul pentru cel mai bun machiaj; Premiul de Excelență.

Evenimentele programate în cadrul Festivalului Național de Film Românesc vor fi găzduite de CityPlex Constanța (în incinta Tomis Mall Constanța) și în zona Casino Mamaia. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 30 Iunie 2011
Stire din Diverse : Apa rece, frumusețile la mal
Sâmbătă, 25 Iunie 2011
Stire din Diverse : Măceșele - bombe de vitamine
Pagina a fost generata in 1.968 secunde