Primul festival de film horror și fantastic

292
În această vară se anunță o nouă premieră în România. "Lună Plină" Festivalul Filmului Horror și Fantastic, se va ține la Biertan, în județul Sibiu.
"Festivalul de film "Lună Plină" "intenționează să ofere publicului cele mai bune producții horror și fantastice, atât clasice, cât și moderne, filme care fie au devenit repere ale cinema-ului de gen, fie sunt pe cale să devină", spun organizatorii festivalului, Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc. Prima ediție a festivalului "Lună Plină" va fi prezentată de Festivalul Internațional de Film Transilvania și se dorește a fi o demonstrație non-competitivă care să pună în valoare cele mai recente stiluri prezente în genurile horror și fantastic.
Vizionările filmelor vor avea loc în două cinematografe în aer liber și în două de interior. Biertan este, din punctul de vedere al orga-nizatorilor, un spațiu ideal pentru vizionări în aer liber, comuna având o piață centrală vegheată de o splendidă biserică fortificată, o capodoperă arhitecturală protejată de UNESCO.
Pentru cazarea cinefililor, amatori de filme fantastice și horror, va fi amenajat un camping modern în preajma localității, iar zona oferă un mare număr de pensiuni tradiționale, Biertan situându-se la 25 de kilometri de Mediaș și Sighișoara. Organizatorii anunță în Piața Mare și un târg de produse tradiționale atât de-ale gurii cât și de îmbrăcăminte și decorative.
"Un proiect finanțat complet independent, "Lună plină" - Festivalul Filmului Horror & Fantastic își dorește să devină membru al European Fantastic Film Festivals Federation (EFFFF) și să pună astfel România pe harta europeană a acestui gen de evenimente.
EFFFF este susținută de programul MEDIA al Uniunii Europene și are ca scop promovarea origina-lității și creativității filmelor europene fantastice și horror" , au mai transmis organizatorii.
"Luna Plină" se va desfășura între 16 și 19 august.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9271 secunde