Procesoare cu șase nuclee de la Intel

536

Articole de la același autor

Intel a lansat prima familie de procesoare cu șase nuclee: Xeon Processor 7400 Series, potrivit technogeek.ro. Noile procesoare sunt destinate serverelor și sunt fabricate prin tehnologia pe 45nm, cu noile tranzistoare bazate pe hafniu și poartă metalică "high-k" (cu constantă dielectrică ridicată). Acesta este răspunsul pe care compania îl dă concurenței ca urmare a lansării de către AMD a procesoarelor Opteron (cu patru nuclee).
Spre deosebire de procesoarele precedente realizate de Intel (care aveau cele patru nuclee dispuse pe două bucăți de siliciu), Xeon 7400 are toate cele șase nuclee dispuse pe aceeași bucată de siliciu. Acestea vor avea 16 MB "level 3 cache", frecvență de lucru de până la 2,66 GHz și consum de putere de până la 50 W. Noile procesoare au soclurile compatibile cu cele ale seriei precedente, fapt care nu va solicita investiții suplimentare din partea companiilor integratoare de sisteme. Platformele bazate pe aceste procesoare vor putea lucra cu până la 16 astfel de procesoare, deci un total de 96 de nuclee, ceea ce va mări performanțele serverelor cu aproximativ 50%, la un consum energetic mai mic cu 10%.
Creșterea performanțelor a dus la înregistrarea unui nou record mondial în domeniul virtualizării. Tehnologia de virtualizare FlexMigration utilizată în procesoarele Xeon 7400 face posibilă standardizarea infrastructurilor virtuale și, prin aceasta, devine posibilă migrarea acestora pe viitoarele generații de platforme.
Prețurile pentru procesoarele Xeon 7000 variază între 856 și 2.729 dolari (pentru 1.000 de bucăți), peste 50 de producători, printre care Dell, Fujitsu, Fujitsu-Siemens, Hitachi, HP, IBM, NEC, Sun și alții, anunțând că vor include Xeon 7400 în produsele lor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9851 secunde