Concurs UE cere explicații în legătură cu restructurarea ANRCTI

370

Articole de la același autor

Comisarul european pentru telecomunicații Viviane Reding i-a trimis vineri o scrisoare "foarte urgentă" ministrului român al comunicațiilor Karoly Borbely în care cere explicații pentru decizia de a restructura ANRCTI, amenințând cu măsuri legale, dacă Bucureștiul nu răspunde până la 26 septembrie.
Un comunicat transmis de serviciul de presă al comisarului european reamintește decizia de joi a Guvernului român de a restructura Autoritatea Națională de Reglementare în Comunicații și Tehnologia Informației (ANRCTI) și întreaga situație creată, iar comisarul își exprimă "extrema îngrijorare" față de aceste măsuri.
"Solicit autorităților române să aplice în totalitate principiile UE de a garanta independența organismelor de reglementare și să ne informeze fără întârziere cu privire la motivele care au dus la aceste măsuri. Termenul-limită pentru un răspuns al Guvernului român este 26 septembrie", precizează comisarul european pentru societatea informațională și media, citat de corespondentul NewsIn la Bruxelles. "Comisia va urmări foarte atent această chestiune și nu voi ezita nicio secundă să propun măsuri legale, dacă independența ANRCTi nu este respectată în totalitate", avertizează Viviane Reding. Ea solicită informații și cu privire la demiterea șefului ANRCTI, amintind că "pentru a asigura independența autorității de reglementare, mandatul șefului ei nu poate fi întrerupt decât din motive foarte clare și bine justificate", subliniază comisarul european.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8348 secunde