Concurs Real Time: "Prima Casă este o iluzie pentru cumpărători"

219
Românii pot obține de la bănci aproximativ 57.000 euro pentru achiziționarea de locuințe, potrivit unui studiu realizat de compania de audit și consultanță Real Time.
"Puterea de cumpărare a românilor este scăzută. Pe baza unui salariu mediu, un român nu poate obține mai mult de 57.000 de euro. Probabil și de aceea Prima Casă se învârte în jurul a 60.000 de euro. Dezvoltatorii trebuie să construiască pentru acest buget", a declarat Ion Cătuțoiu, reprezentant al Real Time.
El a caracterizat Prima Casă ca fiind un "instrument electoral agreat cu greu de bănci, înșelător pentru dezvoltatori și o iluzie pentru cumpărători".
"Singura certitudine a programului este că prețurile apartamentelor vechi vor crește. Prețurile de listare într-o piață în care nu există un număr relevant de tranzacții sunt înșelătoare. Trebuie făcută diferența între valoare de piață și valoarea de prezentare. Aici apar cele mai mari probleme de evaluare, metoda comparației pentru determinarea valorii de piață suferind din cauza lipsei de tranzacții", a mai spus Cătuțoiu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.1194 secunde