Recomandare tentantă pentru o noapte specială

131
Recomandare tentantă pentru o noapte specială - recomandaretentanta28fb-1393599206.jpg

Articole recomandate

Să dormi o noapte într-un castel medieval din Transilvania? Oare, câți americani n-ar plăti niște sute de dolari pentru asta?Potrivit, romaniabyheart.ro, Cetatea Câlnic (între Sebeș și Albă Iulia) are un site care nu funcționează, așa că întâlnești foarte rar turiști acolo și, mai ales, pe unii care să știe că există două camere, aflate chiar în interiorul cetății, unde te poți caza cu 200 de lei pe noapte. Camerele sunt studențești, nu te aștepta la mare lux, baia comună este pe culoar, dar are, spre deosebire de timpurile evului mediu, apă curentă și caldă. 


Loc special. Cetatea din Câlnic datează din a două jumătate a secolului al XIII-lea și a fost fondată de conții de Kelling (numele german al Calnicului). În curtea interioară se află cămările, capela și turnul donjon,în acesta din urmă existând un muzeu cu colecții de artă populară medievală, majoritatea donată de academicianul Marius Porumb, cel care patronează, prin intermediul Asociației Ars Transilvanae, cetatea. Cămările sunt funcționale și astăzi, iar pivniță adăpostește uriașe butoaie de vin din stejar, vinurile din Câlnic fiind, de altfel, cunoscute de cîteva sute de ani bune. 


Dacă suni din timp la adminstratorul cetății, poți rezerva camerele din interiorul zidurilor, dar și pe cele din casa parohială învecinată, unde mai sunt 12 locuri de cazare, cu numai 50 de lei pe noapte de persoană. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 01 Martie 2014
Stire din Diverse : De ce merită vizitat Disneyland Paris
Vineri, 28 Februarie 2014
Stire din Diverse : Dușmanii din umbră ai angajatului
Pagina a fost generata in 4.8423 secunde