Regiunea Arlberg, la schi în inima Austriei

207
Regiunea Arlberg, la schi în inima Austriei - laskiaustria-1359730596.jpg
Regiunea Arlberg este una dintre cele mai frumoase mega-stațiuni de schi din Europa. 


Cei 280 km de pârtii sunt deserviți de 86 instalații de transport pe cablu. Aceste pârtii de schi și snowboard deservesc toate categoriile de vârstă și nivele de pregătire, începând de la pârtii ușoare, plăcute, pentru familii, pârtii carving, pârtii grele pentru profesioniști, până la pârtii panoramice de mare altitudine.

Iubitorii freeride-ului sunt așteptați cu 180 km pârtii neamenajate, cu zăpadă neatinsă, la toate gradele de dificultate.

Datorită altitudinii mari (secțiunile superioare la 2800 m), sezonul de schi și snowboard ține din luna noiembrie până la începutul lunii mai, iar în cazul precipitațiilor reduse regiunea este dotată de o rețea modernă de tunuri de zăpadă.

Regiunea Ski Arlberg este alcătuită din mai multe stațiuni de schi:

St. Anton am Arlberg, St. Christoph, Stuben, Zürs, Lech, Sonnenkopf – Kostertal.

În Austria, doar în această stațiune se poate opta pentru heliski, bineînțeles cu însoțitori profesioniști; prețul unei urcări și coborâri începe de la 350 Euro.

Compania locală Wucher organizează excursii pe Mehlsack (Zuger Schafberg), care în cazul unui grup de minim 4 persoane costă 310 Euro.

Ca posibilități de apres ski, în satele cu un istoric mai mult de 700 ani, vă așteaptă numeroase restaurante și baruri, centre wellness, excursii cu sănii trase de cai, piste de săniuș nocturn, trasee de ture marcate și întreținute și în timpul iernii, piste de schi fond (atât pentru stilul clasic, cât și pentru skating, etc.)

Localnicii acordă o atenție deosebită protejării mediului înconjurător. De exemplu, în localitatea Oberlech, nici nu se poate intra cu mașini, iar casele și în general unitățile de cazare sunt încălzite cu combustibil ecologic.

În premieră mondială în stațiunea Lech au fost puse în funcțiune telescaune cu încălzire și la ora actuală funcționează chiar 7 instalații moderne de acest gen.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3293 secunde