Reguli de igienă în prepararea hranei bebelușilor

474
Reguli de igienă în prepararea hranei bebelușilor - dbb500b2959b76223815fa8c62550516.jpg
Sistemul imunitar al bebelușilor este mai puțin dezvoltat decât cel al adulților, fiind mai sensibili la infecții și viruși. Motiv pentru care prepararea mâncării pentru ei trebuie făcută în condiții de igienă absolută.
Spălați-vă foarte bine pe mâini înainte de a prepara mâncarea sau de a-i hrăni;
Specialiștii recomandă începe-rea diversificării hranei în jurul vârstei de șase luni. Dacă vă hotărâți totuși să o faceți mai devreme, sterilizați lingurițele și celelalte obiecte (farfurii, boluri, căni) cu care va intra prichindelul în contact în timpul mesei. Puteți să le sterilizați în mașina de spălat vase sau fierbându-le. Folosiți un prosop curat sau șervețele de hârtie pentru a le usca;
Mâncarea preparată pentru a fi servită mai târziu ar trebui răcită și păstrată în frigider;
Hrăniți o singură dată bebelușul dintr-o mâncare reîncălzită. Puteți folosi cuptorul cu microunde pentru a reîncălzi hrana pentru cel mic, dar amestecați-o bine, pentru a evita formarea unor zone mai fierbinți; r Dacă bebelușul nu mănâncă toată hrana din bol, aruncați ce a rămas. Mâncarea care a fost în contact cu saliva va conține bacterii ce se vor multiplica, dacă este păstrată;
Spălați scaunele și zona unde bebelușul a mâncat cu apă fierbinte și săpun sau cu soluție antibacteriană;
Aveți grijă ca podeaua din bucătărie să fie cât mai curată, căci micuții au tendința să se târască;
Dacă bebelușul mănâncă cu mănuțele, nu uitați să i le spălați bine înainte de masă;
Prosoapele și fețele de masă trebuie schimbate frecvent.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9344 secunde