Rețete pentru pici: Tort cu citrice

344
Rețete pentru pici: Tort cu citrice - retetepentrupici-1362763297.jpg
Citricele asigură necesarul zilnic de vitamina C de care au nevoie copiii pentru o creștere sănătoasă. Iată o rețetă dulce la care folosiți clementine suculente și suc de lămâie. Aveți nevoie de următoarele ingrediente pentru blat: 100 grame de unt, 150 grame de zahăr, 150 grame de făină, 75 grame de migdale măcinate, 3 ouă, 1 linguriță de praf de copt, 3 linguri de lapte, sucul de la o jumătate de lămâie, coaja rasă de la o lămâie, coaja rasă de la o portocală

Ingrediente pentru cremă: 300 ml lapte, 200 ml suc de lămâie (circa 3 lămâi mari), 160 g zahăr, 3 gălbenușuri, coaja rasă de la 3 lămâi, 80 grame amidon, 60 grame unt.

Pentru decor aveți nevoie de: 2 porto-cale, 4 clementine, 200 ml frișcă lichidă, 1 plic întăritor de frișcă, 2 linguri de zahăr și 25 g fistic măcinat.

Mod de preparare

Se amestecă untul cu zahărul până devine cremos, apoi se adaugă ouăle unul câte unul și se amestecă bine. Separat se amestecă făina cu migdalele, coaja rasă de lămâie și portocala și praful de copt stins cu zeama de lămâie. Se mixează cu untul și se adaugă laptele. Se unge o formă de tort cu ulei și se presară cu făina. Se toarnă aluatul pentru blat. Se dă la cuptorul încălzit dinainte la 160 de grade și se coace 30 de minute. Se scoate din cuptor și se lasă să se răcească complet.

Crema

Se pune laptele cu sucul de lămâie, coaja rasă de lămâie, 160 g zahăr și 60 g unt la fiert la foc mic.

Când clocotește se adaugă amidonul dizolvat în lapte și se amestecă bine până ce crema s-a îngroșat.

Se lasă să se răcească puțin și se adaugă gălbenușurile bătute bine.

Când crema s-a răcit complet se întinde peste blat și se lasă la frigider 3 ore. Se scoate prăjitura din formă și se așează pe platoul de servire.

Se cojesc portocalele și clementinele și se taie în felii subțiri care se așează peste cremă. (sursa: gustos.ro)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2129 secunde