Rockerii bucureșteni, majoritari la Festivalul Mamaia

986
1
Rockerii bucureșteni, majoritari la Festivalul Mamaia - rokeri-1313776832.jpg
Mai sunt doar câteva zile până se dă startul Festivalului Național de Muzică Ușoară Mamaia. Acesta se desfășoară la Teatrul de Vară Soveja, în perioada 25-28 august, și se anunță a fi o ediție mult peste cele din anii precedenți.

Unul dintre motive, noua secțiune de rock "Teo Peter", în cadrul căreia trupele selectate prezintă exclusiv piese românești, scrise de membrii acestora.

În urma preselecției, au fost selectate zece formații care se vor lupta atât pentru premii, dar mai ales pentru afirmarea pe scena muzicală românească. Iată și care sunt trupele admise în concurs: Addiction, Fără Precedent, Fire Escape, Harmony, Magnum Opus, Marcă Înregistrată, Overdrive, Pasager, Tips și Vertigo.

În total, aproape 50 de tineri vor încerca să ne convingă că sunt cei mai buni. Din toate aceste trupe, doar două - Vertigo și Marcă Înregistrată - au în componență patru constănțeni: Cristian Ilie, Virgil Stoica și Bogdan Pîrlea, respectiv Dănuț Tudor Georgescu. Cei mai mulți, 27, sunt din București, semn că, cel mai probabil, acest gen de muzică este cel mai iubit și… practicat în Capitală. Overdrive, Magnum Opus și Fără Precedent sunt trupele formate 100% din bucureșteni.

Secțiunea duce lipsă însă de domnișoare. Doar două trupe nu au în componență doar băieți. Este vorba despre Fire Escape, unde și-a făcut loc și piteșteanca Iuliana Claudia Dumitrache, și Tips, Nicoleta Neagu, din București și Brigitta Szebenyi, din Arad.

Orice televiziune poate prelua Festivalul Mamaia

Organizatorii Festivalului Național de Muzică Ușoară Mamaia 2011 au dat mână liberă televiziunilor naționale să preia fără nicio obligație manifestarea din acest an, pe baza unei cereri scrise trimisă către Consiliul Județean Constanța. Ulterior, posturilor de televiziune solicitante li se vor pune la dispoziție coordonatele satelitului pentru preluarea în bune condiții tehnice a semnalului.

"Festivalul Național de Muzică Ușoară Mamaia 2011 (25-28 august), dar și Festivalul Național al Cântecului și Dansului Popular Românesc 2011 (31 august-2 septembrie) vor putea fi transmise în condițiile noilor generații tehnologice - HD", dă asigurări regizorul evenimentului, Petre Năstase.

Comentează știrea

21 august 2011
deftoon

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7645 secunde