Conform propunerii unui senator american republican

Concurs Românii de la Microsoft ar putea fi primii concediați

656

Articole de la același autor

Un senator american a cerut companiei Microsoft, care intenționează să concedieze 5.000 de angajați, să renunțe în primul rând la străinii care au viză de muncă și nu la americani, ceea ce i-ar putea afecta pe numeroșii români care lucrează în această societate, relatează Reuters.
În februarie 2008, ambasadorul american la București din perioada respectivă, Nicholas Taubman, a declarat că "se spune că la sediul central al Microsoft din Seattle, una din limbile cele mai des auzite după engleză e româna, vorbită de cei peste 300 de angajați români". "Mi-e teamă că Microsoft va păstra muncitorii străini și nu angajații americani care au aceleași calificări, atunci când își va pune în aplicare planul de concedieri", a declarat senatorul Charles Grassley, un republican din Iowa, într-o scrisoare datată 22 ianuarie.
Microsoft a surprins neplăcut investitorii joia trecută, când a dat publicității rezultatele trimestriale, ce nu s-au ridicat la nivelul așteptărilor de pe Wall Street. Compania a anunțat și că va concedia 5.000 de angajați și că nu va mai face previziuni pentru restul anului fiscal.
Microsoft este una dintre companiile cu cei mai mulți angajați străini cu vize temporare, acordate în cadrul unui program ce le permite societăților și universităților americane să angajeze persoane din alte țări, într-o categorie considerată de Guvern drept "loc de muncă specializat".
Compania a precizat vineri seară că unii dintre cei care își vor pierde locurile de muncă nu vor fi americani. "Ne pasă de toți angajații noștri, astfel încât oferim servicii și asistență pentru a încerca să ajutăm fiecare muncitor afectat, fie că este american sau străin, care lucrează în această companie cu viză", a declarat un purtător de cuvânt al Microsoft, într-un comunicat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7869 secunde