Roxana Bageac și Stela Sîrbu, în premieră în duet, la Muzeul de Artă

783
Roxana Bageac și Stela Sîrbu, în premieră în duet, la Muzeul de Artă - recital-1313680292.jpg
Sopranele de la "Oleg Danovski" au încântat auzul și privirile celor prezenți, miercuri seară, la Muzeul de Artă. Recitalul de arii și lieduri susținut de Roxana Bageac și Stela Sîrbu a primit aplauze îndelungate și zâmbete largi.

Recitalul organizat de Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România și Centrul Cultural Județean Constanța "Teodor T. Burada" a stârnit interesul iubitorilor de muzică, care nu au lăsat scaune libere în sala "Nicolae Grigorescu" a Muzeului de Artă. Bătrâni și tineri s-au strâns laolaltă să redescopere magia muzicii de operă.

Glasurile armonioase ale celor două soprane, Roxana Bageac și Stela Sîrbu, i-au surprins plăcut pe spectatori, care nu s-au clintit de pe scaune o oră și jumătate, cât a durat momentul artistic.

Acompaniamentul a fost realizat de pianista Silvia Țigmeanu, care a și coordonat de altfel momentul artistic.

Recitalul a cuprins pasaje din creația compozitorilor Wolfang Amadeus Mozart, Vicenzo Bellini și Gioacchino Rossini. Însă, în program au fost incluse și lucrări din creația compozitorilor Giacomo Pucini, Alfredo Catalani, Arrigo Boido, Piotr Ilici Ceaikovski, Serghei Rahmaninov, George Grigoriu.

Spectatorii au avut parte și de surprize. Momentul artistic a fost susținut și de doi tineri de la Centrul Cultural Județean, clasa actorie, Mădălina Stoica și Iulian Bivol, care au recitat impecabil poezii.

Recitalul s-a încheiat într-un stil umoristic cu Duetul Pisicilor aparținând lui G. Rossini.

Mai mult decât două voci excepționale, sopranele au oferit un adevărat spectacol, chiar și într-o sală nu foarte mare de muzeu. Reacțiile au fost pe măsură. Cu greu s-au oprit aplauzele.

v v v

Cum s-a simțit în urma acestui spectacol soprana Roxana Bageac și ce alte surprize ne pregătește pe viitor, am aflat dintr-un scurt interviu. Roxana Bageac este licențiată a Facultății de Arte a Universității "Ovidius", promoția 2004, și și-a făcut debutul pe scena lirică constănțeană interpretând cu succes Sussana, din Nunta lui Figaro, de W.A. Mozart.

- Care este sentimentul pe care îl trăiți după fiecare moment artistic?

- Este o senzație foarte plăcută, de satisfacție că ne adresăm publicului și că putem primi înapoi energia necesară.

- Este pentru prima dată când faceți duet cu Stela Sîrbu?

- Da, și a ieșit bine, zic eu, pentru că într-adevăr avem două voci care se armonizează. Sperăm să convingem conducerea, și nu numai, și poate montăm împreună Capulet și Montague.

- Puțini oameni știu câtă muncă este în spatele acestor apariții. Cât timp acordați zilnic pregătirilor?

- Avem nevoie și de pauze, și de concedii, pentru că suntem și noi oameni. Dacă este un spectacol mai greu, pregătirea poate ajunge la 3-4 ore pe zi. Ne pregătim cu mult înainte de spectacol.

- Când vă putem vedea la Teatrul "Oleg Danovski"?

- Așteptăm să începem stagiunea la 1 septembrie. Pentru început, va fi un concert comemorativ cu lieduri și lucrări Enescu și o premieră care va deschide festivalul, Don Pasquale.

- Ați ales să interpretați pentru acest recital și o creație românească, ale cărei versuri sunt deosebite: "Muzica e viața mea". Care este motivul alegerii piesei?

- Piesa face parte din opera lui George Grigoriu, este arie din Valurile Dunării. Am ales-o pentru că ne reprezintă pe noi toți care ne-am dedicat viața acestei meserii. Deși spun meserie și sună ciudat, este practic un mod de viață. Și dacă aș mai trăi o dată, nu mi-aș dori să fac altceva, nu aș putea să fac altceva cu aceeași plăcere.

Alexandra COJOCARU

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 11 Ianuarie 2011
Stire din Cultură-Educație : Premierele anului la Constanța
Pagina a fost generata in 0.3398 secunde