Rusia își pregătește forțele nucleare în așteptarea scutului NATO

314
Rusia își pregătește forțele nucleare în așteptarea scutului NATO - rusia-1307630846.jpg

Rusia va fi obligată să își dezvolte forțele nucleare în cazul în care nu se va ajunge la un acord cu NATO privind amplasarea unui scut antirachetă în Europa, a declarat la Bruxelles ministrul rus al Apărării, Anatoli Serdiukov, citat de RIA Novosti în pagina electronică.
"Nu avem altă opțiune, dacă nu, vom fi obligați să relansăm cursa înarmării", a declarat ministrul la încheierea unei reuniuni a Consiliului Rusia-NATO la nivelul miniștrilor Apărării.
Totodată, a precizat Serdiukov, Rusia și NATO nu reușesc să definească arhitectura viitorului sistem de apărare antirachetă din Europa.
"Divergențele sunt substanțiale. Este vorba în primul rând de garanțiile care exclud posibilitatea folosirii scutului european pentru interceptarea rache-telor intercontinentale rusești", a declarat el la Bruxelles, la încheierea unei reuniuni a Consiliului NATO-Rusia.
Potrivit ministrului, părțile "nu vor reuși să definească aspectul și arhitectura scutului antirachetă din Europa".
Rusia și NATO au convenit să coope-reze în privința amplasării unui sistem antirachetă în Europa în cadrul summi-tului de la Lisabona din 20 noiembrie 2010.
Ministrul adjunct al Apărării a deplâns recent absența progreselor în negocierile din acest domeniu și a mărturisit că militarii ruși se pregătesc să reacționeze la amplasarea unor elemente ale scutului american antirachetă în apropiere de frontierele ruse.
Președintele rus, Dmitri Medvedev, a declarat în mai anul trecut că dezvoltarea apărării antirachetă europene trebuie să se supună unor reguli precise și că Rusia va fi obligată să întreprindă demersuri reciproce dacă nu vor putea crea niciun model de cooperare cu NATO în acest domeniu.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 4.4554 secunde