Rușii cumpără 2% din Facebook pentru 200 milioane dolari

214
Facebook a anunțat că a vândut o participație de 1,96%, pentru 200 milioane dolari, unei companii rusești de internet, decizie ce evaluează site-ul de socializare la 10 miliarde dolari, scrie BBC.
Șeful Facebook, Mark Zucker-berg, a spus că a fost impresionat de situația financiară a companiei Digital Sky Technology (DST). Aceasta a investit în mai multe firme de internet din Rusia și Europa de Est. Facebook are mai mult de 200 milioane de membri la nivel global. Compania americană a precizat că DST nu va avea membri în consiliul de administrație și nu va deține drepturi speciale.
"Mai multe firme au avut discuții cu noi, însă DST a ieșit în evidență datorită perspectivei globale cu care vine", a spus Zuckerberg.
Afacerea vine la doi ani după ce Facebook a vândut o participație de 1,6% către Microsoft, pentru 240 milioane dolari. 
Facebook, care obține câștiguri din publicitatea online, se folosește de poziția dominantă avută în cadrul site-urilor de socializare pentru a atrage investitorii, în contextul condițiilor dure de pe piața pentru reclamele online. Traficul în urcare determină compania să mărească investițiile în centrele de date, explică Bloomberg.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 01 Iunie 2009
Stire din Diverse : Mă balansez, deci nu cad
Luni, 01 Iunie 2009
Stire din Diverse : Nou pe CugetLiber.ro
Pagina a fost generata in 1.894 secunde