Să vizităm Bucovina!

971
Să vizităm Bucovina! - sucevita-1324050382.jpg

Nici nu ninge, dar nici nu este vreme frumoasă. Cert este că nu putem sta în casă la nesfârșit, așadar, dacă ne-am decis să plecăm într-o scurtă vacanță, Bucovina ne oferă cele mai frumoase priveliști.

Dacă ajungem în Sucevița, putem opta pentru vizita cunoscutei mănăstiri cu același nume. O legendă spune că, pentru răscumpărarea a cine știe căror păcate, o femeie a adus cu carul ei tras de bivoli, timp de treizeci de ani, piatra necesară actualei construcții. Tradiția și inovația se împletesc original și pitoresc într-o desfășurare multicromă dominată de verdele cu intensitatea smaraldului și vigoarea ierbii proaspete după ploaie.
În Gura Humorului, putem călători pentru a privi frumoasa rezervație geologică "Piatra Pinului". Aceasta reprezintă un ecosistem extrem de important din punct de vedere paleontologic cu numeroase resturi de pești fosilieri care demonstrează existența unei faune specifice: pești, corali, scoici, etc. Rezervația se află pe dreapta râului Moldova și este împădurită fiind acoperită parțial cu pin silvestru, brad, molid, fag, etc., prezentându-se ca un versant acoperit cu blocuri de stâncă și grohotiș. Unicat este faptul că specia subarbustivă - afinul negru - se află aici la cea mai mică altitudine din Bucovina (600 m).

Și Câmpulung Moldovenesc ne oferă obiective turistice inte-resante. Cel mai important obiectiv de amintit este rezervația paleontologică "Stratele de Pojorâta", cu fosile din grupa amoniților, de vârstă jurasică, situată în cheia de la Piatra Străjii, la ieșirea din municipiu, în versantul drept al Moldovei.
Situat pe firul văii Moldovei și înconjurat de obcini împădurite, Câmpulung Moldovenesc este un tărâm binecuvântat, de o frumusețe aparte în toate anotimpurile. Meșteșugurile, gastronomia, cântecele, dansurile și sărbătorile acestor oameni sunt atracții deosebite pentru turistul care vrea să cunoască, să înțeleagă, să devină mai bogat spiritual.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 17 Decembrie 2011
Stire din Diverse : Fructul de avocado, ideal pentru bebeluși
Sâmbătă, 17 Decembrie 2011
Stire din Diverse : De ce este bună zornăitoarea la copiii mici
Sâmbătă, 17 Decembrie 2011
Stire din Diverse : Biscuiți de turtă dulce
Sâmbătă, 10 Decembrie 2011
Stire din Diverse : O mică escapadă în Poiana Brașov
Sâmbătă, 10 Decembrie 2011
Stire din Diverse : Cele mai scumpe cinci orașe din lume
Pagina a fost generata in 2.0997 secunde