Salariul mare, cea mai puternică motivație?

138
Salariul mare, cea mai puternică motivație? - 10septfondsalariumare-1378817394.jpg

Articole recomandate

Se știe că un venit lunar substanțial este cea mai puternică motivație de a da totul la locul de muncă. Pentru a-l obține însă, nu este foarte ușor, dar nici imposibil.

Oricât de sensibil ar fi subiectul negocierii salariului, specialiștii Ejobs.ro sunt de părere că există suficiente metode prin care un angajat poate să obțină venitul pe care consideră că îl merită. Iată câteva dintre acestea:

Maximizează-ți experiența. Fii conștientă de parcursul tău pro-fesional și de experiențele trecute. Etalează-le pe rând, punând accent pe contribuțiile și realizările tale.

Pregătește o listă cu ceea ce ai de oferit. Conștientizează-ți abilitățile, talentele și cunoștințele. Acestea reprezintă valoarea adăugată pe care tu o aduci firmei angajatoare.

Află cât este de necesară prezența ta fizică în firmă. Descoperă cât valorezi pentru angajator și dacă firma ar aprecia o persoană ca tine.

Așteaptă să primești oferta. Răbdarea este cea mai puternică armă în negociere. Nu te pripi și amână discutarea salariului până când ți se oferă postul.

Arată-ți entuziasmul pentru job. Postul pentru care candidezi este ceea ce îți dorești? Comunică acest lucru viitorului angajator și clarifică faptul că unica ta ezitare este legată doar de salariul pe care încă nu îl cunoști.

Fii pregătit, documentează-te. Interesează-te ce salarii sunt pe piață. Ia în calcul trei variante: una imposibil de acceptat, una care te face să zâmbești și una care te-ar face să exaltezi de bucurie.

Fii realist și țintește varianta de mijloc. De obicei, negocierea începe de la un nivel inferior. Asta nu înseamnă că angajatorul încearcă să te plătească mai prost, ci doar să afle cât crezi tu că ai merita pentru acel job.

Transformă discuția într-o experiență plăcută. Păstrează o atitudine prietenoasă când discuți despre salariu. Convinge-l pe angajator că sunteți de aceeași parte a baricadei și că lucrați împreună pentru a găsi pachetul financiar reciproc avantajos.

Fii creativ. Dacă firma chiar nu își poate permite un salariu mai mare, încearcă să ceri alte beneficii: mașină de serviciu, bonusurile bazate pe rezultate sau chiar mai puține zile de lucru pe săptămână pot fi variante acceptabile.

Gândește în perspectivă. Dacă ați ajuns la un compromis, atât tu cât și angajatorul veți fi mulțumiți de alegerea făcută. Situația îți este favorabilă și în perspectivă. Când conjunctura îți va permite, reamintește angajatorului compromisul făcut și renegociază-ți salariul, căci discuțiile pe tema venitului lunar nu au un termen-limită.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 06 Septembrie 2013
Stire din Diverse : Sfaturi pentru a-ți păstra jobul
Pagina a fost generata in 3.0667 secunde