Sarea grăbește fierberea?

302
Sarea grăbește fierberea? - sareagrabeste16fb-1392554034.jpg
În ciuda mitului conform căruia sarea grăbește fierberea, tot ce face aceasta este să dea gust bun, să mențină integritatea structurală a unor legume (nu se înmoaie, nu devin ațoase etc) sau pentru ca acestea să nu-și piardă culoarea frumoasă. Iată ce alte mituri false mai circulă printre bucătari, potrivit FoodGood.ro:


Alcoolul se evaporă în timpul gătitului? Nu e un secret pentru nimeni,  băuturile pe bază de alcool dau o aromă deosebită sosurilor, fripturilor și altor preparate. Și toți eram convinși că odată ce a dat în clocot, alcoolul a frăgezit carnea, a aromat sosul și...s-a dus. S-ar părea că nu este chiar așa. O mâncare ar trebui să fiarbă fără capac nu mai puțin de trei ore pentru ca ultimele rămășițe de alcool să se fi evaporat. Data viitoare când preparați o porție de penne cu sos de vodka sau pui în sos de vin, aveți grijă să nu turnați prea mult.


Uleiul nu lipește pastele?  În general, pastele se lipesc, indiferent de marcă sau țara de proveniență, dacă sunt cu ouă sau fără. Mulți recurg la uleiul de măsline, ca să evite lipirea. Problema este că pastele au forme diferite tocmai pentru a se umple mai bine cu sos, sau, după caz, pentru a absorbi o parte din acesta, în funcție de densitatea lui și mărimea bucăților de carne și legume. Uleiul de măsline, deși delicios și sănătos, nu face decât să împiedice pastele să se mai lipească vreodată de ceva, inclusiv de sos. Deci aveți mare grijă când preparați sosurile!




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 04 Ianuarie 2013
Stire din Cetățenești : Sarea în alimentația copilului
Luni, 12 Septembrie 2011
Stire din Sănătate : Sarea de masă distruge sănătatea
Pagina a fost generata in 1.594 secunde