Secrete ale îngrijirii plantelor din ghivece

178
Secrete ale îngrijirii plantelor din ghivece - 9septghivece20g-1378730457.jpg

Articole recomandate

Fără doar și poate, principalele nevoi ale plantelor crescute în ghivece sunt lumina, apa și spațiul. Pentru a se dezvolta cât mai armonios, este bine să fie îngrijite tot anul. Iată câteva secrete dezvăluite de specialiștii gradina.acasa.ro pentru ca plantele să rămână pe tot parcursul anului sănătoase și frumoase:

Excesul de apă, dușmanul din glastră. Pentru a se dezvolta corespunzător, florile au nevoie de apă și de lumină, însă tot ce înseamnă exces poate fi dăunător. Deci, nu pune prea multă apă florilor,întrucât le poți îneca. Dacă nu știi cât de des ar trebui udate florile din ghivece, așteaptă până când acestea dau semne că au nevoie de apă. Atinge rădăcina plantelor; dacă aceasta este încă udă, înseamnă că florile nu trebuie udate. De obicei, florile se udă o dată pe săptămână sau de două ori, în zilele călduroase de vară.

Temperatura apei și longevitatea. Pentru ca plantele să reziste cât mai mult, este important să fie bine îngrijite. Prin urmare, nu este recomandat să uzi florile folosind apă rece, apa la temperatura camerei fiind recomandată, indiferent de anotimp. Pentru ușurință, este bine să umpli două-trei sticle cu apă, cu două zile înainte de udare.

Lumină din belșug. Este al doilea element de care plantele au nevoie pentru a crește frumos. De altfel, există puține flori care se dezvoltă armonios la umbră. În general, florile au nevoie de lumină din belșug, în special cele cu frunze colorate. Evită însă expunerea constantă în bătaia directă a razelor de soare, pentru ca plantele… să se simtă confortabil.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 03 Septembrie 2013
Stire din Diverse : Idei pentru recondiționarea mobilei
Vineri, 30 August 2013
Stire din Diverse : Florile lunii septembrie
Marţi, 27 August 2013
Stire din Diverse : Amenajează veranda cu stil
Pagina a fost generata in 1.7998 secunde