Idei pentru recondiționarea mobilei

1345
Idei pentru recondiționarea mobilei - 2septideirecondmobilacopy-1378124762.jpg
Masa, scaunele, dulapurile, biblioteca sau canapeaua au ceva ani de când le-ai cumpărat, iar aspectul lor nu mai este cel de odinioară. În loc să schimbi obiectele de mobilier cu unele noi cheltuind bani, ai putea să le recondiționezi. Iată ce cred specialiștii casa.mea că ar trebui să faci:

Curăță cu spirt medicinal pentru a îndepărta petele de murdărie sau urmele de degete, căci mobilierul se curăță cu alcool. Nu folosi cârpe, ci numai tifon. Se freacă ușor zonele cu probleme, apoi se aplică lacul.

Folosește autocolant. În magazinele de amenajări interioare și bricolaj vei găsi o sumedenie de modele de autocolant special pentru mobilă. Dacă vrei să schimbi aspectul pieselor de mobilier fără mari bătăi de cap, autoconatul este soluția ideală.

Pregătește suprafața  mobilei. În primul rând trebuie să ștergi foarte bine mobila de praf. Apoi, curăț-o cu o soluție formată din 80% apă și 20% amoniac. Folosește apoi ulei de lămâie cu care să ungi lemnul.

Șlefuiește dacă sunt zgârieturi. Dacă piesa de mobilier pe care vrei s-o recondiționezi este zgâriată este nevoie să apelezi la o tehnică abrazivă. În acest caz, poți să îndepărtezi stratul de lac sau ceară cu ajutorul unui solvent special, șmirghel sau poți folosi un aparat de șlefuit.

Aplică lac sau vopsea în mai multe straturi. După șlefuire, lemnul se șterge de praf cu o cârpă uscată, apoi se aplică un strat de lac sau de ceară. La final, după ce se usucă, șterge mobila cu ulei de lămâie pentru a-i spori luciul. De asemenea, în loc de lac poți folosi vopsea într-o nuanță care se potrivește cu restul casei. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 27 August 2013
Stire din Diverse : Amenajează veranda cu stil
Vineri, 30 August 2013
Stire din Diverse : Florile lunii septembrie
Pagina a fost generata in 1.4025 secunde