Află ce sol ai în grădină după buruienile care o invadează

166
1

Articole recomandate

Buruienile sunt considerate plante inutile și invazive într-o grădină, astfel că majoritatea grădinarilor le anihilează imediat ce le observă printre legume și flori. Grădinarii pricepuți, însă, văd și partea plină a paharului când se confruntă cu o grădină plină de buruieni. Mai exact, ei pot afla ce fel de sol au în funcție de soiul de buruieni care își fac veacul printre plantele benefice. Și tu poți afla acest lucru dacă te ghidezi după buruieni. 

Păpădiile galbene indică un sol acid.

Păpădiile galbene, măcrișul, urzica, panse-luțele sălbatice și coada-boului sunt buruieni care cresc, cu precădere, într-un sol acid. Prin urmare, dacă și tu ai în grădină astfel de buruieni, te poți orienta spre plantarea unor flori sau legume despre care știi că sunt iubitoare de sol acid. Este vorba, printre altele, de rododendron, azalee, afine și hortensii.

Albastrelele preferă solul fertil.

Albăstrelele și alte plante din genul Centaurea, printre care scaieții, sunt buruieni care indică prezența unui sol foarte fertil în grădină. Albăstrelele nu sunt buruieni periculoase, ba dimpotrivă, sunt folosite în scop terapeutic, pentru prevenirea anumitor afecțiuni. 

Comentează știrea

christian louboutin cataclou
28 februarie 2014
christian louboutin cataclou

red sole shoes oprah Stiri Diverse : Află ce sol ai în grădină după buruienile care o invadează | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online christian louboutin cataclou http://info.frontimall.com/images/christian-louboutin-shoes-outlet.asp

Articole pe aceeași temă

Marţi, 03 Septembrie 2013
Stire din Diverse : Idei pentru recondiționarea mobilei
Vineri, 30 August 2013
Stire din Diverse : Florile lunii septembrie
Marţi, 27 August 2013
Stire din Diverse : Amenajează veranda cu stil
Pagina a fost generata in 3.1174 secunde