Semne clare că e timpul să îți cauți alt loc de muncă

601
1
Semne clare că e timpul să îți cauți alt loc de muncă - noulocdemunca-1359473918.jpg
Hotărârea de a-ți schimba locul de muncă într-o perioadă de criză econo-mică prelungită este greu de luat și adesea riscantă. Totuși, în unele situații, se poate dovedi cea mai bună soluție.


Dacă încercările tale de a te adapta noilor condiții eșuează, iar munca începe să-ți provoace mai degrabă angoase decât satisfacții, atunci cel mai bine ar fi să te reorientezi. Revista electronică de joburi "The Daily Muse" a identificat șase semne care-ți spun că a venit momentul să-ți dai demisia și să-ți cauți o altă slujbă.

1. Ești prost plătit

Banii nu sunt totul, dar trebuie să-ți poți plăti facturile, iar atunci când ești plătit mai puțin decât meriți pentru munca pe care o depui, lucrurile devin complicate, pentru că nu mai depui efortul de e excela în ceea ce faci și poate dăuna motivației tale pe termen lung. Dacă știi că ești plătit cu mai puțin decât meriți, aceasta poate fi o ocazie bună de a începe căutările pentru un job care să corespundă nevoilor tale.

Opțiuni alternative: Cercetează și află cât câștigă oamenii cu posturi similare, luând în considerare costurile traiului în diferite regiuni, iar dacă chiar simți că ai nevoie de o mărire a salariului, vorbește cu superiorii. În cazul în care nu te simți sigur, cere părerea colegilor în care poți avea în-credere și a șefului. Apoi treci la trea-bă și modifică ceea ce e de modificat.

2. Ești subapreciat

Să te descurci de minune la locul de muncă și să nu fi apreciat este foarte descurajant. Nu numai că te demotivează, dar faptul că supe-riorul tău refuză să-ți recunoască meritele poate fi un indiciu că nu vei fi promovat sau nu vei avea ocazia de a avansa prea curând.

Opțiuni alternative: Încearcă să analizezi obiectiv cât de mult valorezi pentru organizația din care faci parte, dacă ai un job care contează pentru buna funcționare a firmei și dacă îl faci bine. Caută în mod special zonele în care crezi că ai o abilitate specială și ia în considerare cazul în care poți schimba postul de muncă.

3. Firma este pe cale de a da faliment

Dacă ai impresia că firma este pe cale de a da faliment, iar cei din conducere nu fac decât să o ducă spre colaps, atunci poate că ar fi timpul să părăsești compania.

Opțiuni alternative: Analizează dacă situația este într-adevăr atât de gravă, iar dacă dezastrul este iminent și nu doar o exagerare a colegilor mai pesimiști, începe să te reorientezi.

4. Nu ai condițiile necesare pentru a-ți face treaba bine

Știi că ai putea face atât de mult pentru compania ta dar nu dispui de uneltele necesare, iar cei din firmă, fie pentru că nu vor fie pentru că nu pot, nu ți le acordă.

Opțiuni alternative: Cel mai important este să demonstrezi firmei cât de mult ar ajuta și ar merita investiția, pentru viitor.

5. Nu înveți nimic nou și nu evoluezi

Faptul că nu evoluezi la locul de muncă poate cauza frustrare. Dacă nu ești provocat de sarcinile de serviciu și nu primești suficiente opor-tunități de a învăța lucruri noi, poate ar fi cazul să-ți cauți un nou job care să corespundă cerințelor tale.

Opțiuni alternative:Atunci când înveți ceva nou faci o investiție în tine și în cariera ta. Dacă angajatorul tău nu investește în tine, preia tu această sarcină, găsește-ți un mentor din domeniul tău și roagă-l să-ți împărtășească din experiența sa, sau optează pentru niște cursuri speciale.


Comentează știrea

Sandu
30 ianuarie 2013
In ce tara e valabil?

Pai in Romanica,cei care inca mai au loc de munca, fac suficiente eforturi sa nu devina pupincuristii sefilor pentru a ramane si cu salariul mizerabil,chiar daca meritul e recunoscut de toata lumea,evident nu si de sefi. Cine-si permite schimbarea independent,face parte din exceptii care nu reprezinta un numar demn de a fi inclus in statistici.Sa renunti la locul de munca acum e foarte aproape de sinucidere,la modul serios.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.404 secunde