Aproape 100.000 de aplicări zilnice la joburi și în luna decembrie

234
Aproape 100.000 de aplicări zilnice la joburi și în luna decembrie - 4960cacd7390677268c380a9bd3fb5e2-1355320781.jpg

În ultima lună a anului 2012, românii continuă să își caute un loc de muncă cu același interes, în contextul în care numărul aplicărilor la locurile de muncă existente în piață se ridică până la 100.000, în fiecare zi.


Spre finalul anului, cea mai arzătoare dorință a românilor pare să fie în continuare fie schimbarea job-ului, fie găsirea unui loc de muncă, ceea ce explică numărul ridicat al aplicărilor la posturile oferite de angajatori. Conform statisticilor BestJobs.ro, lunea este ziua cu cea mai intensă activitate, în timp ce sâmbăta interesul pentru găsirea unui loc de muncă se înjumătățește. Timpul minim petrecut între data activării anunțului până când primul candidat aplică la job este de 86 de secunde, media situându-se la șapte minute.


Pentru ca aplicația să aibă cât mai mult succes, candidații trebuie să țină cont de anumite aspecte. Astfel, 33% dintre angajatorii chestionați de BestJobs.ro au declarat că resping CV-urile dacă acestea conțin greșeli gramaticale, în timp ce 36% dintre aceștia vor ca CV-urile primite să fie actualizate. În ceea ce privește scrisoarea de intenție, 5% dintre angajatori vor să primească numai aplicații personalizate.


În momentul aplicării la un job, candidații trebuie să ia în considerare criteriile prezentate de angajator în anunț și să se asigure că întrunesc cerințele. Totodată, cele mai mari șanse de reușită o au cei care și-au conturat un obiectiv clar în carieră și perseverează în urmărirea acestuia.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 27 Noiembrie 2012
Stire din Social : Pensiile din decembrie vin mai devreme
Pagina a fost generata in 0.2113 secunde