Sexul, terapia minune

360
1
Sexul, terapia minune - sexulterapie-1364818003.jpg
Sexul este una dintre cele mai bune metode pentru menținerea sănătății. De ce? Pentru că:

Reduce stresul și reglează tensiunea arterială

Știai că atunci când faci dragoste nivelul de stres scade considerabil? Același lucru se întâmplă și cu tensiunea arterială, dacă ai probleme cu hipertensiunea. Nu o spunem noi, este lucru dovedit de oamenii de știință. Cercetătorii suedezi au analizat reacțiile a 24 de femei și 22 de bărbați, care au fost supuși la numeroase situații stresante, cum ar fi vorbitul în public și rezolvarea unor probleme de matematică cu voce tare. În timp ce au fost expuși factorilor de stres, li s-a analizat tensiunea arterială. Persoanele cu activitate sexuală efectuată la intervale regulate de timp au răspuns mai bine la stres, spre deosebire de cele care s-au abținut de la sex pe perioada studiului.

Întărește sistemul imunitar

Dacă faci sex o dată sau de două ori pe săptămână, este foarte probabil să ai un nivel mai mare de anticorp numit imunoglobulina A în corp. Acest anticorp protejează sistemul imunitar de răceli și de infecții. Un studiu american, la care au participat 112 studenți, a ținut evidența numărului de raporturi sexuale întreținute de participanți și a colectat probe de salivă de la studenți.

Arde caloriile

O jumătate de oră de sex te scapă de cel puțin 85 de calorii. Poate nu sună destul de încurajator, dar gândește-te că e un mod plăcut de a face mișcare. "Sexul este o modalitate excelentă de a face exerciții fizice", a spus sexologul american Patti Britton. Această activitate pune la treabă nu doar fizicul, ci și psihicul.

Îmbunătățește sănătatea inimii

O cercetare la care s-a lucrat timp de două decenii a arătat că bărbații care fac sex de două sau de mai multe ori pe săptămână sunt mai feriți cu până la jumătate de riscul de a suferi atacuri de cord. Nu același lucru au putut spune cercetătorii britanici despre bărbații care au făcut sex o dată pe lună. Studiul a răspuns și la temerile persoanelor mai în vârstă, legate de accidentele vascular cerebrale, posibil provocate de activitatea sexuală.

Poate calma durerile

În timpul actului sexual se eliberează hormonul oxitocină, denumit și "hormo-nul dragostei" care, pe lângă proprietatea de a aduce starea de bine în corp, acționează precum analgezicele. Astfel, când ai dureri de cap, spre exemplu, și faci sex poți scăpa de disconfort. Oamenii de știință au efectuat un studiu, în cadrul căruia 48 de persoane au inhalat vapori de oxitocină. După ce au inhalat vaporii, cercetătorii i-au supus unui test de durere, le-au înțepat ușor degetele. Cei mai mulți nu au simțit nimic.

(preluare: clicksanatate.ro)

Comentează știrea

admirator
2 aprilie 2013
gata, m-ati convins!

unde mergem sa facem sex, legal? sau voi spuneti prostii sau guvernantii au o imagine gresita despre sex si posibilitatea de a face -legal si cinstit, fara alte obligatii oneroase- sex. De ce nu dati astfel de articole spre citire parlamentarilor si ministrilor? Poate vor vota legea aia odata! Sau voi va referiti la zoofiel si sexul cu maiddanezi? De asta e plina urbea -si tara- de maidanezi?

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 30 Martie 2013
Stire din Fun : Ce caută  omul însurat la bordel
Pagina a fost generata in 0.4268 secunde