Nu te poți concentra? Iată remediile!

179
Nu te poți concentra?  Iată remediile! - daydreaming45973800-1364851733.jpg
Tuturor ni se întâmplă ca în unele zile sau într-un anumit moment al zilei să nu reușim să rezolvăm sarcinile de serviciu sau să nu putem învăța pentru examen. Iată câteva trucuri care te vor ajuta să te concentrezi:

Scapă de frustrări

Faptul că nu reușești să te concentrezi te poate determina să te simți frustrat, să te enervezi și renunți la ceea ce ai de făcut crezând că nu ai puterea să continui. Nu te declara învins! Continuă să te concentrezi asupra lucrurilor pe care trebuie să le îndeplinești, chiar dacă te simți lipsit de putere.

Stabilește-ți prioritățile

Încearcă să stabilești care sunt sarcinile ce trebuie rezolvate imediat și care sunt cele care pot fi amânate.

Întocmește un plan

Ar trebui să stabilești un plan "de bătaie" pentru ceea ce ai de făcut. De exemplu, dacă ai de rezolvat un dosar, pune mai întâi hârtiile în ordine, contactează apoi persoanele de la care ai nevoie de acte/informații și, în final, pune cap la cap toate datele.

Ia pauze

Dacă nu faci pauze, riști să îți pierzi concentrarea și așa greu dobândită. Și ochii, și creierul au nevoie de o pauză din când în când, așa că atunci când simți că ai obosit, detașează-te puțin de sarcinile pe care le ai. Ar fi indicat să schimbi mediul în care stai. Ridică-te de la birou sau de la masa de lucru și fă o plimbare, de preferat la aer. Oxigenul te va ajuta ulterior să te concentrezi.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.1918 secunde