Și copiii trebuie să poarte ochelari de soare!

95
Și copiii trebuie să poarte ochelari de soare! - ochelari1-1405415052.jpg
Suntem în plină vară și - desigur - petrecem mult mai mult timp afară decât în casă. Atât adulții, cât și copiii. Astfel că așa cum încercăm să ne protejăm pielea cu diferite creme speciale sau părul, așa trebuie să ne protejăm și ochii de razele ultraviolete pentru a evita afecțiunile oculare.

"Așa cum adulții au grijă de pielea și ochii lor, așa trebuie să aibă grijă și de cele ale copiilor, astfel că nici acestora nu trebuie să le lipsească ochelarii de soare. Atenție însă la cei cumpărați din comerț, care nu protejează în niciun fel ochii, pentru că nu au protecție pentru ultraviolete. De aceea, atunci când alegeți să achiziționați ochelari de soare, mergeți la un cabinet medical sau la o optică medicală și alegeți împreună cu specialistul cele mai potrivite produse.

Nu neglijați acest aspect, pentru că rolul ochelarilor de soare este extrem de important, mai ales dacă discutăm despre copii la care dezvoltarea nu este încă definitivă și care pot suferi grave arsuri la nivelul retinei, ce pot produce la vârsta maturității chiar și cataracte", a explicat, pentru revista "Litoral", dr. Eliza Avram, medic primar oftalmolog. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 15 Iulie 2014
Stire din Diverse : Petreceri pe plaja OHA din Mamaia
Pagina a fost generata in 0.5593 secunde