Soarele, efect catastrofal asupra pielii

149
Soarele, efect catastrofal asupra pielii - soarelesipielea-1371841786.jpg

Articole recomandate

Protecția solară este cel mai important aspect de care trebuie să ținem seama în timpul verii. Protejată zi de zi de radiațiile solare, pielea își păstrează aspectul tânăr mai multă vreme. 
Chiar dacă nu vrei să renunți la bronzul natural, este important să cunoști efectele soarelui asupra pielii tale. 
Grăbirea apariției ridurilor. Cel mai evident efect al soarelui asupra pielii este îmbătrânirea ei prematură. Expunerea la soare timp de ani de zile reduce grosimea straturilor superficiale ale pielii. De asemenea, soarele grăbește apariția ridurilor fine, mai ales în jurul ochilor și al gurii. 
Decolorarea pielii. Pentru a se apăra împotriva radiațiilor dăunătoare, pielea produce mai multă melanină, iar capacitatea de apărare scade în timp. În afară de petele maronii care pot apărea datorită expunerii prelungite la soare, pot apărea și pete deschise la culoare pe piele. 
Schimbarea texturii pielii. Modificarea aspectului pielii este ușor de observat de oricine, dar și textura ei suferă modificări după expunerea excesivă la radiațiile solare. Pe termen mediu și lung, soarele contribuie la pierderea elasticității pielii și chiar la apariția unor zone de piele mai groasă.
Apariția petelor solare. În lipsa protecției adecvate împotriva radiațiilor UVA și UVB, pielea poate prezenta și pete roșiatice. Aceste pete cresc riscul de apariție al cancerului de piele cu 10-15%.
Evidențierea vaselor sanguine. Pereții vaselor sanguine se subțiază în timp odată cu expunerea la radiațiile ultraviolete. Traume ușoare, care nu ar provoca vânătăi în zonele mai puține expuse la soare, pot afecta aspectul pielii în special pe mâini și brațe, dar și în alte zone dacă preferi bronzul natural complet.
Riscul crescut de cancer. Melanomul are riscul cel mai ridicat de metastază, dar toate cancerele de piele sunt periculoase și expunerea la radiațiile ultraviolete fără protecția SPF adecvată crește riscul dezvoltării lor.
(Sursa: www.eva.ro)


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 18 Iunie 2013
Stire din Diverse : Ține ridurile la distanță!
Pagina a fost generata in 1.8213 secunde