Solicitați testul pentru hipotiroidismul la copii

195
Solicitați testul pentru hipotiroidismul la copii - dreduardcirco-1371214956.jpg

Articole de la același autor

Deficitul de iod sau hipotiroidismul congenital este una dintre cele mai periculoase afecțiuni la copii, boală care dacă nu este tratată la timp duce la întârzieri în dezvoltare.

"Hipotiroidismul se numără printre cele mai grave afecțiuni pe care atât endocrinologii, cât și pediatrii o întâlnesc la bebeluși. Aceasta reprezintă principala cauză a cretinismului, dar și a întârzierii creșterii staturale a copilului. Părinții trebuie să știe că legea spune că fiecare copil trebuie testat încă din primele zile după naștere, test care identifică toate aceste tulburări endocrine. Astfel, hipertiroidismul congenital ar putea fi astfel prevenit prin screening la nivel național. Orice întârziere a tratamentului îl va costa scump pe copil, mai ales în ceea ce privește gradul de dezvoltarea al inteligenței", a explicat, pentru Cuget Liber, dr. Eduard Circo.

În cadrul Spitalului Județean Constanța se pot efectua astfel de teste, astfel că părinții pot cere ca după nașterea micuților lor să li se efectueze copiilor, acest test.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 29 Ianuarie 2013
Stire din Cetățenești : Lipsa de iod, egal tiroidă bolnavă?
Pagina a fost generata in 0.3942 secunde