Spectacolele de la Delfinariu au fost reluate cu cei doi lei de mare

632
Spectacolele de la Delfinariu au fost reluate cu cei doi lei de mare - 2c763e4edb2668e6e3db920ea66f64a8.jpg

Articole de la același autor

Chiar dacă "Delfinariul" din Cons-tanța a rămas fără Mark care era vedeta principală, spectacolele au fost reluate în cursul zilei de ieri. În lipsa eroului principal, demonstrațiile vor fi susținute doar de cei doi lei de mare, John și Lorry, care se află de 14 ani în captivitate. Spec-tacolele vor avea loc la orele 11,00, 15,00 și 19,00.
Pe de altă parte, deoarece durata spectacolului a fost redusă, și prețul biletului de intrare a fost micșorat. Astfel, un adult va trebui să plătească 9 lei iar biletul pentru un copil este de 4 lei.
Delfinul Mark, cel care a adus bucurie în sufletele a mii de copii dar și adulți care i-au urmărit timp de 23 de ani spectacolele de la Delfinariul din Constanța a murit, miercuri seara, în urma unui infarct, după ce a făcut o hemoragie pulmonară.
"Mark a ținut ultimul spectacol miercuri la ora 15,00 și nu a dat niciun semn că ar fi bolnav. Seara, pe la ora 18,00 a mâncat un kilogram de pește. Puțin mai târziu am văzut o pată de sânge și a început să-i fie rău, astfel că am chemat medicul. Cu toate eforturile noastre, seara la ora 23,45 a murit", a spus cu lacrimi în ochi, Elisabeta Ungureanu, una dintre dresoarele lui Mark.
"Nu știu ce ne vom face fără el. A fost ca și copilul nostru și nu pot concepe că atunci când voi veni la muncă nu îl voi mai vedea" a adăugat și Georgeta Enciu, cea de-a doua "mamă" a lui Mark.
Vedeta Delfinariului a fost adusă la Constanța în 1986 și a fost cel mai longeviv delfin din lume care a trăit în captivitate. El avea 31 de ani din care 23 i-a trăit în captivitate, în condițiile în care media de viață a unui delfin este de 30 de ani.
Pentru că legea interzice înmormântarea animalelor, delfinul Mark va fi incinerat iar caseta cu cenușă va fi păstrată la Delfinariul din Constanța.
Totodată, se intenționează ca delfinului Mark să i se ridice o statuie din bronz care să fie instalată la intrarea în Delfinariu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 04 Iulie 2009
Stire din Diverse : blitz
Sâmbătă, 04 Iulie 2009
Stire din Diverse : Fiecare vârstă își are glumele ei
Pagina a fost generata in 3.5292 secunde