Turiștii ajunși în Constanța au la dispoziție mijloace de transport către toate stațiunile de pe litoral

78351
5
Turiștii ajunși în Constanța au la dispoziție mijloace de transport către toate stațiunile de pe litoral - 197e931b3ee852997d554b092e9455cb.jpg
Turiștii care vin la mare cu microbuzul sau cu trenul până în Constanța și trebuie să ajungă în stațiuni au la dispoziție autocare, autobuze sau microbuze. Vă prezentăm programul de lucru al autobuzelor: prima și ultima cursă către fiecare stațiune în parte, intervalul orar la care pleacă mijlocul de transport și prețul unui bilet de călătorie.

Constanța - Năvodari
Primul autobuz către Năvodari pleacă din Constanța, din Tomis III, de pe B-dul Alexandru Lăpușneanu, zilnic, la ora 05,58. Ultima cursă din Constanța pleacă la ora 22,30.
Din Năvodari, prima cursă pleacă la ora 05,15, iar ultima la 21.35. Autobuzele pleacă din stații la 15 minute, până la ora 06,00 și din 9 în 9 minute după, iar prețul unui bilet de călătorie este 3,5 lei. Dacă urcați în autobuz din stația Dobrogea și mergeți până la Caraiman sau Caraiman - Dobrogea plătiți doar 1,5 lei. Prețul unui bilet Năvodari - tabără și retur este tot 1,5 lei.

Constanța - Mangalia - Vama Veche
Plecările din Constanța către sudul litoralului au loc de lângă gară, mai multe firme punând la dispoziția călătorilor microbuze sau autocare.
Primul autocar către Mangalia pleacă, de luni până vineri, la ora 05,20, iar ultimul la ora 20,30. În week-end, prima cursă către Mangalia este la ora 06,00, iar ultima la ora 20,30. Autocarele pleacă de lângă Gara Constanța la fiecare 20 de minute, prețul unui bilet fiind de 6,5 lei. Durata cursei, în condiții normale de trafic, este de 30-45 de minute.
Un microbuz care vine tocmai din Iași, pleacă de lângă Gara Constanța, la ora 23,45, prețul unei călătorii fiind de 7 lei.
Până în Eforie Nord, prețul unui bilet de călătorie este de 4,5 lei, dacă mergeți în Eforie Sud plătiți 5 lei pe cursă și până la Tuzla 5,5 lei.
Turiștii care doresc să ajungă în sudul litoralului o pot face și cu autobuzele supraetajate ale Regiei Autonome de Transport în Comun (RATC) Constanța. Două supra-etajate vor pleca, zilnic, din Gara Constanța: unul la ora 11,00 și altul la ora 13,15. Din Mangalia, mijloacele de transport vor pleca la ora 13,30, respectiv 15,15.
Traseul autobuzelor supraeta-jate este Constanța, Eforie Nord, Techirghiol, Eforie Sud, Costinești, Neptun, Jupiter, Saturn, Venus, Mangalia (port turistic).
Prețul biletelor este stabilit în funcție de lungimea traseului. Astfel, un bilet până la Eforie Nord, Techirghiol, Eforie Sud este 5 lei, până la Costinești și Mangalia veți scoate din buzunar 8 lei, iar dacă doriți și retur, Constanța - Mangalia - Constanța, veți plăti 12 lei. Biletul între două stații este 5 lei.
Traseul a fost stabilit în funcție de orarul trenurilor. Dacă doriți un tur privat cu mijloacele de transport în comun supraetajate le puteți închiria, în schimbul sumei de 50 de euro pe oră.
Dacă doriți să ajungeți mai departe, în 2 Mai sau în Vama Veche, trebuie să coborâți în Mangalia și să luați un alt microbuz către stațiunea aflată la granița cu Bulgaria. Mijloacele de transport circulă din 30 în 30 de minute, iar călătorii trebuie să plătească pentru un bilet 3 lei.
Grupurile organizate pot închiria microbuze sau autoare către sudul litoralului, singura condiție fiind ca turiștii să anunțe cu cel puțin 24 de ore înainte dispeceratul firmei. Prețul biletului rămâne același sau poate fi mai mic, în funcție de grup.

Constanța - Costinești
Primul microbuz către Costi-nești pleacă de lângă Gara Constanța, de luni până vineri, la ora 05,10, iar ultimul la ora 21,30. În week-end, prima cursă pleacă la ora 06,00 și ultima la ora 21,30. Microbuzele circulă din 20 în 20 de minute, prețul unui bilet de călătorie fiind de 6,5 lei.

Constanța - Techirchiol
Techirghiol este stațiunea ideală pentru cei care vor să facă băi de soare, de nămol și masaj terapeutic. Călătorii pot lua microbuzul de lângă Gara Constanța, de la ora 06,45, iar din Techirghiol, de la ora 05,15. Din oră în oră, microbuzele pleacă din stația de la gară la și 7 minute, și 15 minute, și 37 de minute și 45 de minute. Ultima cursă pleacă, din Constanța, la ora 22,30 și, din Techirghiol, la ora 22,00. Prețul unui bilet de călătorie este de 5 lei.

Comentează știrea

Alina
8 iunie 2014
orat curse autocar-microbuz

Foarte greoaie preentarea orarului aici. Un table era mult mai pe inteles siusor de deslusit !

Alina- Italia
8 iunie 2014
re

Scuze, nu sunt de la Romania. Un strain greu inteles

Dinescu Silviu
18 iunie 2014
facilitati transport turisti

Nu ma pretind a fi un doct, dar niscai lucruri oi fi invatat si eu in 60 de ani de viata. Insa articolul de mai sus, avand ca "autor" pe ROXANA - MARINA GLAVAN, m-a lasat perplex (stimata autoare poate cauta in DEX semnificatia cuvantului). Fara cap, fara coada, fara subiect, fara predicat, o insiruire confuza, pe scurt, o bataie de joc. Va mai mirati ca Romania este ocolita sistematic de turistii straini, unul dintre motive fiind SLABA informare ? Nu va mai mirati, ci ascunde-ti-va. De rusine.

13 iulie 2014

A. Nonimus
30 august 2014
facilitati transport turisti

Sunt de acord că se poate îmbunatați structura articolului, dar aș vrea sa mulțumesc autorului. Daca nu prezenta informațiile în limba mea (său în Esperanto), sunt mulțumit cu o prezentarea în limba sa. Salut din Germania!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.1561 secunde