Steag galben pentru plajele din Mamaia

266
Salvamarii din stațiunea Mamaia au arborat steagurile galbene pe foișoare. Astfel, turiștii sunt avertizați cu privire la riscul la care se expun atunci când intră în apă.
"Steagurile galbene au fost arborate la foișoarele 10, 11, 9, 8 și 5 din partea de nord a stațiunii Mamaia, dar în curând se vor extinde avertizările și spre zona de sud. Noi presupunem că hula puternică din apropierea malului a fost cauzată de cutremurul de ieri sau este posibil să fi fost furtună în larg", a declarat coordonatorul serviciului Salvamar din stațiunea Mamaia, Gabi Culea.
Salvamarii au explicat și semnificația steagurilor de pe plajă. Un steag în roșu și galben înseamnă că zonele de îmbăiere sunt supravegheate de salvatori acvatici. Un steag roșu-galben împreună cu un steag galben se arborează în zonele de îmbăiere care sunt supravegheate de salvatori acvatici, dar înotul nu este recomandat.
Steagul roșu-galben îm-preună cu un steag roșu reprezintă zonele de îmbăiere în care condițiile nu permit accesul persoanelor în apă.
Totodată, salvamarii îi sfătuiesc pe turiști să urmă-rească dacă pe lângă steagul galben-roșu mai este prezent și unul galben (ceea ce înseamnă "mare agitată") sau unul roșu (ceea ce înseamnă că este interzis accesul în apă din cauza curenților puternici).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 07 August 2009
Stire din Diverse : blitz
Vineri, 07 August 2009
Stire din Diverse : La ruinele cetății Histria
Pagina a fost generata in 1.9966 secunde