Funcționarii Consiliului Județean nu mai știu pentru ce se perfecționează de 520.000 de lei

1359
Funcționarii Consiliului Județean nu mai știu pentru ce se perfecționează de 520.000 de lei - 1accc1c92278a9bc2bbc6a8002026b25.jpg
Consilierii județeni au aprobat în ultima ședință din luna iulie un proiect de hotărâre privind desfășurarea unui program de instruire a personalului din Consiliul Județean Constanța, în valoare de aproximativ 520.000 de lei.

Este vorba despre proiectul "Programe de instruire a personalului din cadrul Consiliului Județean Constanța", ce trebuia să fie înaintat spre finanțare prin Programul Operațional Dezvoltarea Capacității Administrative (PODCA) 2007-2013, Axa prioritară 1, Domeniul Major de intervenție 1.3, Operațiunea "Module de pregătire în domenii ca achizițiile publice, ECDL, limbi străine, dezvoltarea de proiecte, licitarea și managementul proiectelor, etc.". Programul este finanțat din Fondul Social European, contribuția CJC fiind de 2% din valoarea cheltuielilor, adică aproximativ 10.500 de lei.
Mai exact, potrivit expunerii de motive cuprinse în Hotărârea 224/2009, 180 de funcționari publici din cadrul CJC urmează să fie instruiți în domenii precum cele menționate anterior. Interesant de remarcat este faptul că înșiși funcționarii CJC, prinși în atâtea programe de perfecționare, ajung să le piardă numărul, obiectivele, durata de desfășurare, precum și personalitatea celor care îi for-mează. Însuși purtătorul de cuvânt al CJC, Cristian Moldovanu, când a fost contactat pentru a oferi informații privind derularea acestui proiect, a cerut timp pentru a se lămuri cine sunt cei care îl vor pregăti în domeniul comunicării și când este programat să participe la cursuri. Potrivit lui, cursurile au început din iulie și se vor desfășura "eșalonat", în funcție de specializarea fiecăruia, până în decembrie. Din câte știe el, de formarea funcționarilor se ocupă patru-cinci societăți comerciale recunoscute de Institutul Național de Administrație. Întrebat despre modalitățile în care au fost selectate firmele respective, care vor primi sume importante pentru cursurile pe care le derulează, Moldovanu a răspuns timid: "Sincer, nu știu cum au fost selectate aceste societăți". Nici după aproximativ două săptămâni nu a reușit să se clarifice el, pasând "nebuloasa" către șeful Direcției Generale de Afaceri Europene, Constantin Brăgaru. El a declarat că formatorii provin de la Centrul Regional de Formare Continuă pentru Administrația Publică Locală Constanța, care aparține de Institutul Național de Administrație.

Invitație la lectură pentru întreaga țară
Constantin Brăgaru a mai precizat că în permanență se fac cursuri. "Dar, acum, nu știu în ce măsură se fac și cum se fac pentru că este vorba de buget. Este mai greu, dar sperăm să se facă", a adus "lumină" în acest caz el.
Chiar în aceste condiții, Brăgaru ne-a liniștit: "Noi cel puțin ne documentăm, citim în permanență pentru că e vorba de proiecte europene și trebuie să ținem pasul".
Mai mult, el a ținut să invite toate lumea la lectură: "Cred că, în orice județ, în orice localitate, toți funcționarii și membrii comunității trebuie să citească și să informeze și să se documenteze pentru dezvoltarea comunității lor și a întregii țări".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3911 secunde