În susținerea proiectelor de dezvoltare locală și infrastructură,

Consiliul Județean Constanța alintă cu sume importante primăriile pesediste

1906
Consiliul Județean Constanța alintă cu sume importante primăriile pesediste - d7de72bb6751415de803b44e8d6ac63f.jpg
În cadrul ședinței de săptămâna trecută a Consiliului Județean Constanța (CJC), aleșii au aprobat repartizarea pe unități teritoriale a sumei de 5.672.179 de lei, reprezentând procentul de 20% din cota de 22% din impozitul pe venit. Acest procent este destinat susținerii programelor de dezvoltare locală și proiectelor de infrastructură care necesită cofinanțare.
Sume record au primit, ca de obicei, primăriile pesediste. Administrațiile locale conduse de către democrat-liberali și liberali au fost și ele înzestrate de către CJC, dar mult mai modest.
În fruntea clasamentului, se află Primăria Crucea, al cărei edil este pesedistul Gheorghe Frigioi, care a primit 474.278 de lei pentru documentație cadastrală, progra-me de dezvoltare locală și proiecte de infrastructură. Și Primăria Pantelimon, condusă de social-democratul Vasile Neicu, a primit 425.132 de lei.
Pentru aceleași nevoi, și administrația locală din Cobadin, al cărei edil este Cristian Telehoi (PSD), va beneficia, prin hotărârea CJC, de 356.965 de lei. Peste 300.000 de lei va încasa și primarul comunei Siliștea, Mihai Soare (PSD).
Sumele de care vor beneficia primăriile pedeliste ajung la câteva mii de lei: Ghindărești (19.658 de lei), Horia (26.835 de lei), Castelu (34.067 de lei), Poarta Albă (30.940 de lei) sau Rasova (31.275 de lei).
Singurii primari PD-L care au primit mai mult sprijin din partea CJC sunt cei din Hârșova (care cochetează demult cu PSD-ul) și din Ion Corvin. Tudorel Nădrag (Hârșova) urmează să primească 300.000 de lei, în timp ce Dumitru Nedea (Ion Corvin) se va putea bucura de aproximativ 430.000 de lei.
Liberalii se află în aceeași situație cu democrat-liberalii. Primarul Gheorghe Grameni din Mihai Viteazu va avea la dispoziție 54.831 de lei pentru documentația cadastrală. Aproximativ 47.000 de lei a primit și Primăria Oltina, la conducerea căreia se află Gheorghe Chirciu. La rândul lor, administrațiile locale din Săcele (PNL) și Seimeni (PNL) vor putea folosi fiecare câte aproximativ 30.000 de lei.

"Depunem cereri degeaba"
Pentru a putea beneficia de acest sprijin financiar din partea CJC, primăriile trebuie să depună solicitări la Consiliul Județean privind proiectele locale care necesită intervenția Consiliului.
Printre cele care nu au obținut acum niciun leu din partea Consiliului se numără și Primăria Ciobanu. "Nu merge. De ce să depunem cereri? Depunem degeaba. Cui vrea dă, cui nu vrea nu dă", a spus sincer social-democratul Ioan Suciu (PSD), primarul comunei. Cu toate acestea, el a mai adăugat că nu a fost nevoie să depună acum solicitări pentru că singurele proiecte ale administrației își așteaptă finanțarea guvernamentală.

"Banii se împart politic"
Nici Primăria Murfatlar și nici Primăria Valu lui Traian nu se regăsesc pe lista CJC. Edilul localității Murfatlar, Gheorghe Cojocaru (PDL), a declarat că administrația a depus două solicitări la CJC. Una dintre ele viza acordarea unui sprijin de 1.800.000 de lei pentru realizarea sistemelor de canalizare și alimentare cu apă. "În acest caz, am primit un răspuns de la CJC. Consiliul nu poate aloca banii necesari pentru că bugetul este insuficient", a precizat Cojocaru. Prin cea de-a doua solicitare, Cojocaru a făcut apel la CJC pentru a-i veni în ajutor cu aproximativ 500.000 de lei în vederea finalizării proiectului de alimentare cu energie electrică a două cartiere din localitate. "Nu am primit niciun răspuns din partea Consiliului până acum, dar mai așteptăm. Au promis că ne vor ajuta", a încheiat democrat-liberalul.
Florin Mitroi (PDL), edilul localității Valu lui Traian, a mărturisit că nu a primit niciodată bani de la Consiliul Județean. "Este clar. Banii se împart politic. Acum, important este să ne descurcăm cu bugetul local", a precizat Mitroi. El a mai spus că a făcut nenumărate cereri la CJC să primească ajutor pentru combustibil
sau pentru realizarea unui proiect de alimentare cu apă, dar solicitările sale au rămas nerezolvate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.504 secunde