Știați că…

149
Știați că… - stiatica-1414517574.jpg
- Lămâile uscate își revin dacă sunt ținute în apă rece și dacă se schimbă apa de mai multe ori.
- Clătitele nu se mai lipesc de tigaie, dacă în uleiul încins presari puțin zahăr tos. În plus, devin mai afânate, dacă adaugi puțina apă minerală în compoziția lor.
- Pâinea proaspătă se va tăia frumos în felii și nu se va fărâmița, dacă folosești un cuțit a cărui lamă ai încălzit-o sub un jet de apă fierbinte.
- Pentru ca ouăle să nu se spargă, adăugați puțină sare în apa în care le fierbeți. Dacă doriți ca ouăle să fie cleioase, lăsați-le să fiarbă trei minute jumătate din momentul în care apa a dat în clocot și peste patru minute, dacă le doriți tari. Dacă ouăle sunt fierte la foc mic, albușul va fi mai moale, iar gălbenușul va fi mai tare. Dacă sunt fierte la foc mai mare, viceversa.
- Dacă ai pus prea multă sare în mâncare, soluția este să adaugi câteva felii de cartof crud pe care să le scoți ulterior. Feliile de cartofi vor absorbi surplusul de sare.
- Vei obține o cantitate mai mare de suc de la o lămâie, dacă înainte de a o stoarce o lași pentru câteva momente în apă caldă.
- Crema ta cu lapte s-a tăiat și nu știi ce să-i faci ca să se închege? Toarnă compoziția într-o sticlă (de sticlă) și agit-o bine până când începe să se lege din nou.
- După ce crema de tort a fost preparată, pentru a evita tăierea ei, se recomandă să se întindă cât mai repede între foile de blat.
- Pentru ca sarea să nu se umezească, adaugă câteva boabe de orez în recipientul în care o păstrezi.
- Sărează peștele cu 10 minute înainte de a-l prăji ca să eviți sfărâmarea lui atunci când îl întorci în vasul de prăjit. De asemenea, va fi mai gustos dacă îl cufunzi în lapte înainte de a-l prăji și de a-l da prin faină sau pesmet.
- Ungând vasul în care fierbi laptele cu puțin ulei, eviți ca acesta să se afume. Dacă laptele a prins totuși puțin miros de afumat, acoperă vasul cu un prosop înmuiat în apă rece. Mirosul de afumat va ieși.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 29 Octombrie 2014
Stire din Diverse : Unt de usturoi. La ce îl folosești
Miercuri, 29 Octombrie 2014
Stire din Diverse : De ce schimbă sarea gustul mâncărurilor
Miercuri, 29 Octombrie 2014
Stire din Diverse : Ați gătit vreodată rață lăcuită?
Marţi, 28 Octombrie 2014
Stire din Diverse : Din secretele Dietei Mayo
Marţi, 28 Octombrie 2014
Stire din Diverse : Așa scapi de 500 calorii pe zi
Marţi, 28 Octombrie 2014
Stire din Diverse : La regim, împreună cu partenerul!
Sâmbătă, 25 Octombrie 2014
Stire din Diverse : De ce trebuie să le dăm libertate copiilor
Sâmbătă, 25 Octombrie 2014
Stire din Diverse : Eu ce mai pap azi?
Pagina a fost generata in 2.4453 secunde