Știi să faci din omletă, vedeta micului dejun?

319
2
Știi să faci din omletă, vedeta micului dejun? - omleta-1417618323.jpg

Articole recomandate

Ce trebuie să fie o omletă delicată, cremoasă, cu o textură aerată, ajunge să fie, de cele mai multe ori, o turtă arsă și uscată. Așadar, nu e de mirare de ce ne dorim să facem o omletă ca la carte, pentru ca acest preparat să-și merite statutul de vedetă la masa de dimineață. Iată ce sfaturi dau experții bonappetit.com pentru reușita unei vedete:

1. Ouăle trebuie să fie bătute bine, cu forță. Astfel, omleta va prinde aer și va căpăta volum. Amestecă-le chiar înainte de a le pune în tigaie. Dacă lași compoziția să se așeze (până încingi tigaia, de exemplu), omleta nu va ieși pufoasă.

2. Bate ouăle fără să pui smântână sau brânză. Adăugându-le, omleta nu va căpăta acea textură pufoasă, cum s-ar crede, din contră! Oul se va separa de lactate, iar în final vei obține o omletă apoasă, dar arsă. Smântâna sau brânza cremă se adaugă numai după ce se stinge focul.


3. Omleta trebuie să fie gătită la foc mic. Dacă vrei bucăți mici de ou, amestec-o des, dacă vrei ca omleta să rămână cu bucăți mari, amestec-o mai rar.


4. În niciun caz omleta nu trebuie să stea prea mult pe foc. Așa că ai grijă și ia tigaia de pe aragaz cu puțin timp înainte de a fi gata. TRebuie să faci manevra asta din simplul motiv că procesul de coacere va continua un timp și fără flacără.

5. Pentru rezultate garantate, nu amesteca omleta cu furculița! Alege o spatulă din silicon, rezistentă la căldură, o lingură de lemn sau bețigașe chinezești.


Omletă Grecească

Dacă vrei să prepare o rețetă mai altfel, omleta grecească poate fi o alegere inspirată. Extrem de simplă, cu o textură cremoasă, gata în 5 minute, este ideală pentru micul dejun. Se servește ca atare sau pe pâine prăjită.


Ingrediente:

15 g unt (aprox. 1 lingură), 3 ouă mari, o linguriță apă minerală, 100 g brânză Feta, sfărâmată, piper.

Mod de preparare:

Untul se pune la încins într-o tigaie adâncă. Ouăle se bat spumă. Se adaugă apa minerală, se mai amestecă puțin, apoi se toarnă în tigaie. Când încep să se prăjească, se adaugă brânza Feta. Din când în când se amestecă, având grijă să nu se ardă. Când omleta capătă o culoare aurie, semn că este gata, se adaugă puțin piper și se ia de pe foc. Se servește caldă.


Comentează știrea

gabriel
4 decembrie 2014
interesant

frumos articol,de unde pot sa iau si eu mai multe retete in care sa se si spuna de ce trebuie sa faci asa...

liviu
4 decembrie 2014
Info

Oferta noua de lucru part-time si full-time! Seriozitate maxima! Contract legal si imediat! Din ce in ce mai multi oameni lucreaza aici! Au fost trimise primele castiguri! Oferim dovada platii! NU e MLM! NU e joc piramidal! Lucrati lejer, ca operator online, 3 ore pe zi, si castigati lunar 300 dolari! Cand doriti detalii, trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

Articole din aceeași secțiune

Joi, 04 Decembrie 2014
Stire din Diverse : Cum să faci un piure perfect
Joi, 04 Decembrie 2014
Stire din Diverse : Din secretele pâinii de casă
Miercuri, 03 Decembrie 2014
Stire din Diverse : Pardoseli pentru o baie de lux
Miercuri, 03 Decembrie 2014
Stire din Diverse : Etajere rustice
Miercuri, 03 Decembrie 2014
Stire din Diverse : Ingrediente eco pentru curățenie
Sâmbătă, 29 Noiembrie 2014
Stire din Diverse : Trăsăturile feminine preferate de bărbați
Sâmbătă, 29 Noiembrie 2014
Stire din Diverse : Cele mai bune uleiuri de corp
Sâmbătă, 29 Noiembrie 2014
Stire din Diverse : Cum să îl faci gelos
Pagina a fost generata in 3.4417 secunde