Strasbourg - orașul celui mai vechi târg de Crăciun

138
Strasbourg - orașul celui mai vechi târg de Crăciun - tragstrasbourg-1382709942.jpg

Articole recomandate

Începând cu 25 noiembrie, de Sfânta Ecaterina, și până pe 6 ianuarie, Alsacia sărbătorește Crăciunul. Din 1570, în Strasbourg, se organizează Piața de Crăciun. Christkindelsmarik, adică "Piața copilului Iisus", a înlocuit, acum mai bine de 400 de ani, Târgul Sfântului Nicolae, ca urmare a influenței luptătorilor contra extravagantelor tradiții catolice de a închina totul în numele sfinților. Astăzi, orașul este pur și simplu împânzit de astfel de piețe, care reușesc să întreacă așteptările și celui mai mofturos vizitator. 

Dacă una dintre cele mai cunoscute piețe de Crăciun se află lângă catedrala maiestuoasă din Strasbourg, altele te invită în Piața Castelului, Piața Austerlitz și Place du Corbeau.

Sunt 12 Târguri de Crăciun în oraș, răspândite în toate părțile și pentru toate gusturile: Christkindelsmarik, cea mai veche Piață de Crăciun din Franța, o găsești în Place Broglie. De altfel, e și cea mai mare astfel de piață, cu 100 de căsuțe din lemn.

Turta dulce este o specialitate a piețelor de Crăciun alsaciene. Cu miere, zahăr și nelipsita scorțișoară, sunt preferate și de cei mici, dar și de cei mari în perioada sărbătorilor de iarnă.

Bradul împodobit, din Place Kleber, este cel mai mare din Europa. Abia după lăsarea serii, Strasbourg își merită cu adevărat numele de Orașul luminii și totul se transformă ca într-o poveste: vitrinele strălucesc, decorațiile luminează clădirile, aromele trezesc amintiri din copilărie și câte un colind se aude din biserici.

(Sursa: www.travelgirls.ro)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 26 Octombrie 2013
Stire din Diverse : A murit inventatorul doner kebab
Sâmbătă, 26 Octombrie 2013
Stire din Diverse : Sfaturi pentru alimentația copiilor
Sâmbătă, 26 Octombrie 2013
Stire din Diverse : Învață să alungi lenea de dimineață
Pagina a fost generata in 2.9624 secunde