Sugarul gurmand

527
Agitatul. Micuții sunt atât de agitați la piept încât ei caută foarte repede schimbarea sânului stâng cu cel drept și invers, iar când au apucat într-adevăr sânul, îi dau imediat drumul. Pe urmă încep să plângă. Copiii agitați au nevoie de foarte multă mângâiere ca să poată să înceapă să mănânce. Pentru acest tip de copil poate fi o soluție să îl iei prima oară de la sân și să-l liniștești și numai după aceea să-l mai pui la sân. Agitația dispare, de obicei, după primele săptămâni de viață.
Codașul. Tipul de copil care se încadrează în categoria codașului este cel care în primele zile de viață se obișnuiește cu greu cu suptul de la sân. Ei îți lasă impresia că ar aștepta un robinet deschis cu lapte, iar ei să stea numai cu gura deschisă. Este important să nu-i forțezi să mai sugă dacă nu mai vor.
Gurmandul. Copilul gurmand adoră să se joace cu sfârcul. Îi place foarte mult să-l roadă, să testeze laptele. Dacă nu îi rezervi destul timp, va deveni nervos și va începe să urle.
Visătorul. Mamele acestor tipuri de copii au nevoie de foarte multă răbdare. Bebelușii sug timp de câteva minute și trag pe urmă un pui de somn copios. Ai două posibilități: poți să-l lași să viseze sau să termini alăptatul după jumătate de oră și să organizezi următoarea masă ceva mai devreme.
Baracuda. Copiii baracudă apucă imediat și cu energie sfârcul și sug hotărâți și concentrați. Câteodată bebelușii baracudă sug cu atâta putere încât, regulat, pe mamă o doare sânul.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6168 secunde