Ceaiuri pentru copii în sezonul rece

781
Pentru că a venit sezonul rece, este bine să vă feriți copiii de guturai, răceală sau gripă, de aceea, cel mai bun remediu naturist indicat este ceaiul.
Un ceai potrivit pentru copii este cel de măceșe, care are un gust plăcut și este ușor acceptat. Pentru ceaiul de măceșe se folosesc șapte-opt măceșe la o cană cu apă clocotită și se fierb timp de cinci minute. După ce îl strecurați și îl răciți puțin, puteți adăuga miere și, după gust, felii subțiri de lămâie, pentru o aromă mai plăcută. Puteți administra copiilor până la patru căni de ceai pe zi.
Un ceai la fel de bun, eficient și plăcut la gust, poate fi preparat din cătină. Se folosește o linguriță de fructe crude la o cană cu apă fierbinte. Se infuzează câteva minute, iar dacă aveți fructe uscate faceți un decoct, fierbând fructele timp de cinci minute. Se beau până la patru căni pe zi, iar dacă fructele fierte sunt pe placul copiilor ele se pot consuma ca atare, pentru că sunt bogate în vitamine și minerale. Ceaiul de fructe de cătină poate fi îndulcit cu miere.
Fructele de pădure au, de asemenea, efect antifebril. Murele, zmeura, afinele, agrișele uscate se prepară ca și fructele de cătină. Dacă cel mic are febră, dar și tușește, în ceaiurile împotriva febrei puteți adăuga o linguriță de nalbă uscată, de cimbru sau de salcâm. Sunt preferate nalba și salcâmul, pentru că nu au aroma puternică a cimbrului, care poate fi neplăcută pentru cei mici.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.693 secunde