Te doare capul? Ai putea avea probleme sexuale

209
Există o posibilă legătură între migrene, dureri de cap și problemele sexuale, sugerează cercetări recente. Un nou studiu a constatat că 90% dintre femeile cu migrene și dureri de cap de tip tensiune au și probleme sexuale, iar 29% dintre acestea sunt stresate de viața lor sexuală.


"Femeile tratate pentru durerile de cap primare se pare că au o rată mare de simptome și proble-me sexuale", au spus cercetătorii.

Aceștia au descoperit că migrenele și durerile de cap de tip tensiune sunt legate de durerile sexuale și tulburarea de dorință sexuală hipoactivă (apetit sexual scăzut ce rezultă în stres), în timp ce femeile cu dureri de cap cronice de tip tensiune au probleme sexuale ce le cauzează stres.

Femeile cu dureri de cap suferă uneori și de depresie, anxietate, care sunt și factori ce țin de satisfacția sexuală. Chiar și unele medicamente pentru dureri de cap influențează sexul. 

Privind lucrurile din altă direcție, sexul poate atât să ajute în ameliorarea durerile de cap, cât și să împiedice recuperarea în urma unei migrene, în funcție de persoană. Pentru unele persoane eliberarea de substanțe chimice în creier în timpul sexului ajută la ameliorarea migrenei. Pentru alții, activitatea sexuală duce la creșterea tensiunii arteriale și la dilatarea vaselor de sânge, lucruri ce pot determina dureri de cap. (sursa: www.sexgen.ro)


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 19 Februarie 2013
Stire din Diverse : Ce este o relație poliamoroasă?
Luni, 18 Februarie 2013
Stire din Diverse : Ce boli pot fi trate cu mult… sex
Sâmbătă, 16 Februarie 2013
Stire din Diverse : Te-ai despărțit de iubit? Mergi mai departe
Pagina a fost generata in 0.3998 secunde