Transpirația copiilor poate trăda lipsă gravă de calciu

10871
Transpirația copiilor poate trăda lipsă gravă de calciu - transpiratie-1313170888.jpg

Este vară, tuturor ne este  cald, transpirăm cu toții, chiar și copiii. Adulții rezolvă simplu problema, cu un deodorant, dar când este bine să folosim astfel de produse cosmetice și pentru cei mici? Este o întrebare pe care cu siguranță multe mame și-o pun în momentul în care fetița sau băiețelul lor de nici șapte-opt ani încep să aibă probleme cu transpirația, mai ales dacă practică regulat un sport.
Problema transpirației este, pe de altă parte, strâns legată de pubertate. Așa încât este normal ca ea să apară între 8 și 13 ani la fetițe și 9 și 14 ani la băieți. În primii ani ai pubertății, mirosul de transpirație s-ar putea să nu fie foarte puternic și de aceea problema lui poate fi rezolvată prin dușuri zilnice. Pe de altă parte, se pare că transpirația nu este întotdeauna legată de pubertate. Ar putea fi și alte cauze interne, cum ar fi, spre exemplu, lipsa de calciu, de aceea este bine să consultați pediatrul atunci când transpirația apare la o vârstă mai mică.
Mirosul urât nu este produs de transpirația propriu-zisă, ci de o bacterie, care în contact cu transpirația dă naștere unei odori specifice. Deodorantele au rolul de a face pielea mai acidă, transformând-o astfel într-un mediu neprietenos pentru bacterii. Cu toate acestea, părinții ezită înainte de a folosi deodorantele în cazul copiilor.

Reguli de igienă
Înainte de a vă gândi să cumpărați copilului un deodorant, respectați cu strictețe mai multe reguli de igienă:
// Puneți-l să facă duș zilnic. Dușul trebuie făcut mai ales dimi-neața, pentru a îndepărta bacteriile de pe piele.
// După activitățile sportive, dușul este obligatoriu.
// Hainele trebuie să fie schimbate în fiecare zi, mai ales lenjeria intimă și șosetele. Sunt preferabile hainele din bumbac.
// Alimentația trebuie și ea supravegheată, pentru că uneori cauza mirosului urât al transpirației poate fi consumul de ceapă, usturoi, mâncare condimentată.
// Alegeți un săpun eficient, dar cu grad mare de hidratare, pentru a nu usca pielea copilului. Eventual optați pentru un săpun antibacterian. Cele mai bune sunt cele pe bază de uleiuri esențiale, cum ar fi cel de lavandă.

Atenție la deodorantele din magazine!
Dacă totuși niciuna dintre soluțiile de mai sus nu este eficientă, atunci va trebui să optați pentru un deodorant. Deodorante pentru copii nu prea există, însă alegeți un deodorant pentru adolescenți. Înainte de aceasta ar trebui să vă sfătuiți cu medicul pediatru. Evitați deodorantele care conțin substanțe precum compuși de aluminiu, care reprezintă un factor ce cauzează Alzheimer, parabeni, o clasă de conservanți asociați adesea cu cancerul de sân și cu alte forme de cancer, propilenglicol, o neuro-toxină care cauzează dermatite și boli ale rinichilor și ficatului.

Totul natural
O soluție ideală ar fi deodorantele 100% naturale, fără compuși chimici care să dăuneze organismului. Deodorantele naturale făcute în casă sunt și ele o soluție sănătoasă și eficientă. Cele care conțin hamamelis sau bicarbonat de sodiu sunt foarte eficiente.

Rețete pentru deodorant
Pentru deodorant pudră se amestecă într-un borcan o jumătate de ceașcă de bicarbonat de sodiu, o ceașcă de amidon de porumb, câteva picături de ulei esențial de lavandă sau scorțișoară. Se împrăștie pudra astfel obținută peste rufele umede și se scutură, fără a se clăti.
Pentru deodorant lichid se amestecă un sfert de ceașcă de extract de hamamelis, gel de aloe vera, apă minerală, o linguriță de glicerină vegetală și câteva picături de ulei esențial de lavandă. Combinați ingredientele într-un recipient cu pulverizator. Termenul de garanție este nelimitat.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 13 August 2011
Stire din Diverse : Vacanță de vis, la Casa Margo din 2 Mai
Sâmbătă, 13 August 2011
Stire din Diverse : Recital Ștefan Bănică,  la Mangalia
Pagina a fost generata in 3.0771 secunde