Trei pe un job?

117
Trei pe un job? - treipeunjob13fb-1392313784.jpg

Articole recomandate

Nu este ilegală angajarea pentru același post, în perioada de probă, a până la trei persoane. Potrivit Codului Muncii, perioada maximă de probă este însă de 90 de zile pentru funcțiile de execuție și 120 de zile pentru cele de conducere. Pentru absolvenții de studii superioare, primele șase luni de la debutul în profesie sunt considerate stagiatură, iar angajatorul va elibera, la sfârșitul perioadei, o adeverință vizată de ITM. 


Mare grijă la preaviz
Și când se pune problema preavizului, de multe ori e loc de nereguli. Totul, din cauză că, de exemplu, dacă salariatul este concediat, dar nu i s-a găsit nicio vină, va trebui să stea în preaviz 20 de zile lucrătoare. 
Dacă demisionează, preavizul este de maximum 20 de zile lucrătoare pentru funcții de execuție și până la 45 de zile pentru funcții de conducere. 


Munca ileglă, în vizor
Întrucât posibilitatea încheierii până la trei contracte de muncă succesive cu perioadă determinată nu oferă o siguranță prea mare pentru angajați, experții în Resurse Uman sunt de părere că, la angajare, fiecare ar trebui să facă un mic efort, pe măsura pregătirii, și să se documenteze măcar asupra lucrurilor esențiale care l-ar putea proteja de eventualele… țepe din partea unor angajatori care n-au nicio problemă să intre în conflict cu legea. Iar când se pune problema muncii fără forme legale, nu doar angajatorul plătește, fie cu amenzi, fie penal, ci și salariatul, din cauză că prestarea muncii fără forme legale de către o persoană se sancționează cu amendă de la 500 la 1000 lei.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 14 Februarie 2014
Stire din Diverse : Cum să ai succes când ai două joburi
Pagina a fost generata in 4.2554 secunde