Trucuri pentru o supă mai cremoasă

178
Trucuri pentru o supă mai cremoasă - 27novtrucurisupacremoasa-1385578562.jpg

Articole recomandate

Dacă ești în căutarea unei supe fierbinți, care să îți încălzească plăcut papilele gustative, atunci supele-cremă sunt ceea ce cauți. Potrivit www.ghid-culinar.ro, secretul este că aproape orice supă poate deveni mai cremoasă, dacă știi ce trucuri să îi aplici. 
Adaugă smântana. Este mai mult decât evident de ce smântâna este ingredientul-cheie. Fie că adaugi doar câteva linguri, fie că folosești o întreagă cutie, smântâna va da supei textura mătăsoasă și gustul bogat. După același principiu poți adăuga și iaurt gras. Dacă nu vrei să adaugi produse lactate, te poți baza pe textura plăcută pe care o poate adăuga în supă laptele de cocos. Nu folosi, însă, prea mult. Doar 250 ml sunt suficienți, fără a schimba dramatic gustul final al supei. Adaugă pâine. Nu vorbim de curtoane, ci de pâine proaspătă sau veche de o zi, pe care să o rupi și să o lași la înmuiat într-un bol de supă. Pasează-o apoi cu un blender și adaugă amestecul rezultat înapoi în oala mare. Folosește nuci măcinate. Evident că un astfel de adaos nu se potrivește la orice fel de supă, dar merge de minune într-o supă cu legume. De exemplu, poți adăuga caju măcinat într-o supă vegană de roșii. Poți folosi, însă, și nuci, fistic, migdale sau nuci pecan, în funcție de preferințe. Macină-le foarte fin, până când sunt aproape transformate în pastă, amestecă-le cu puțină supă și toarnă amestecul înapoi în oală. Adaugă făină, amidon sau orice alt agent de îngroșare. Cel mai potrivit este amidonul, pe care să îl amesteci cu puțină supă, într-un bol, înainte să îl încorporezi în tot lichidul din oală. Asta va preveni formarea cocoloașelor. Pregătește Beurre Manié. Sună pretențios, dar nu este deloc așa. Înseamnă să frămânți unt și făină în părți egale, până când obții o pastă, pe care să o adaugi în oala de supă. Amestecă până când se dizolvă complet, iar supa va fi de-a dreptul delicioasă și, evident, cremoasă.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 28 Noiembrie 2013
Stire din Diverse : Secretele preparatelor din pește
Pagina a fost generata in 2.1482 secunde