Trucuri pentru sosul caramel
Articole recomandate
Îți place sosul caramel, dar niciodată nu-ți iese ca lumea. Pentru a-ți reuși, nu trebuie decât să urmezi câțiva pași, astfel încât zahărul să nu se ardă.
Caramelul preparat din zahăr: Alege o cratiță potrivită, pune-o pe aragaz, la foc mediu și toarnă 175 de grame de zahăr. Amestecă și apoi lasă-l până când începe să se topească (circa cinci minute). Apoi scutură puțin cratița și lasă zahărul să se transforme în lichid. Folosind o lingură pentru a amesteca în zahăr, cristalele acestuia ar trebui să se transforme într-un lichid închis la culoare, precum mierea. Este important să lași zahărul să se topească în ritmul lui, fără să-l scuturi, să-l amesteci prea mult sau să dai focul mai tare. Numai astfel vei obține un caramel uniform și bine făcut. Ia cratița de pe foc și adaugă două linguri de apă fierbinte, însă cu grijă, astfel încât să nu te arzi de la stropii care pot sări din cratiță. Apoi, amestecă bine, astfel încât caramelul să fie neted, fără bule.
Caramelul preparat din zahăr: Alege o cratiță potrivită, pune-o pe aragaz, la foc mediu și toarnă 175 de grame de zahăr. Amestecă și apoi lasă-l până când începe să se topească (circa cinci minute). Apoi scutură puțin cratița și lasă zahărul să se transforme în lichid. Folosind o lingură pentru a amesteca în zahăr, cristalele acestuia ar trebui să se transforme într-un lichid închis la culoare, precum mierea. Este important să lași zahărul să se topească în ritmul lui, fără să-l scuturi, să-l amesteci prea mult sau să dai focul mai tare. Numai astfel vei obține un caramel uniform și bine făcut. Ia cratița de pe foc și adaugă două linguri de apă fierbinte, însă cu grijă, astfel încât să nu te arzi de la stropii care pot sări din cratiță. Apoi, amestecă bine, astfel încât caramelul să fie neted, fără bule.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole pe aceeași temă
Sâmbătă, 13 Iulie 2013
Vineri, 19 Iulie 2013
Joi, 03 Ianuarie 2013
Miercuri, 12 Decembrie 2012
Joi, 31 Mai 2012
Sâmbătă, 08 Octombrie 2011