Trucuri pentru sosul caramel

108
Trucuri pentru sosul caramel - 18augsoscaramel2-1376837524.jpg

Articole recomandate

Îți place sosul caramel, dar niciodată nu-ți iese ca lumea. Pentru a-ți reuși, nu trebuie decât să urmezi câțiva pași, astfel încât zahărul să nu se ardă.

Caramelul preparat din zahăr: Alege o cratiță potrivită, pune-o pe aragaz, la foc mediu și toarnă 175 de grame de zahăr. Amestecă și apoi lasă-l până când începe să se topească (circa cinci minute). Apoi scutură puțin cratița și lasă zahărul să se transforme în lichid. Folosind o lingură pentru a amesteca în zahăr, cristalele acestuia ar trebui să se transforme într-un lichid închis la culoare, precum mierea. Este important să lași zahărul să se topească în ritmul lui, fără să-l scuturi, să-l amesteci prea mult sau să dai focul mai tare. Numai astfel vei obține un caramel uniform și bine făcut. Ia cratița de pe foc și adaugă două linguri de apă fierbinte, însă cu grijă, astfel încât să nu te arzi de la stropii care pot sări din cratiță. Apoi, amestecă bine, astfel încât caramelul să fie neted, fără bule. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 13 Iulie 2013
Stire din Diverse : Tort pentru pitici
Joi, 31 Mai 2012
Stire din Cetățenești : Meniul zilei
Sâmbătă, 08 Octombrie 2011
Stire din Cetățenești : Meniu de week-end
Pagina a fost generata in 1.962 secunde