Cinci idei de deserturi cu înghețată

250
Cinci idei de deserturi cu înghețată - desertinghetata-1374149043.jpg

Articole recomandate

Folosește înghețata ta preferată în deserturile din această vară. Pregătește celor mici biscuiți cu înghețată sau fă un platou cu clătite umplute cu înghețată pentru întreaga familie. Unele deserturi de vară cu înghețată necesită puține ingrediente, pe care este posibil să le ai deja în bucătărie.

1. Clătite cu înghețată

Vara, clătitele cu înghețată sunt un desert potrivit, care poate fi făcut rapid. Se adaugă peste ele fructe proaspete: bucățele de căpșuni, fructe de pădure etc. Pentru ca preparatul final să arate bine, dă clătitele la frigider 10-15 minute. Acestea se vor întări puțin și vor putea fi umplute cu înghețată, fără să se înmoaie aluatul. Decorează-le cu mentă proaspătă sau cu fructe.

2. Prăjiturele sandviș cu înghețată

Prăjiturelele sandviș cu înghețată se fac din biscuiți sau fursecuri de casă, folosite ca două felii de pâine pentru sandviș. Umplutura poate fi înghețata ta preferată. Desertul arată foarte bine și poate fi servit când ai musafiri sau poate fi făcut special pentru copii.

Când pregătești fursecurile, dă-le o formă pentru ca desertul să fie și mai aspectuos. Fă căluți de mare pentru copii sau inimi pentru o întâlnire romantică.

3. Înghețată tiramisu

Tiramisu este una dintre cele mai populare prăjituri ale verii. Se poate face, însă, o combinație spectaculoasă cu înghețată, pentru un desert răcoritor, dulce și apetisant. Pentru înghețata tiramisu ai nevoie de numai 5 ingrediente.

4. Tartă de înghețată

Tarta de înghețată este unul dintre cele mai simple deserturi pe care le poți face cu înghețată. Preparatul are nevoie numai de trei ingrediente: unt, biscuiți și înghețată. Tarta se face rapid, însă trebuie să stea la rece în jur de 4 ore înainte să fie servită.

5. Băutură cu porto-cale și înghețată

Folosește înghețata la băuturile reci de vară. Combină înghe-țata preferată cu fructe proaspete pentru o băutura cremoasă, răcoritoare. Băutura cu înghețată și portocale se face rapid, din trei ingrediente simple. O poți servi când ai musafiri și trebuie să faci ceva rapid.

(sursa: www.retete.acasa.ro)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 13 Iulie 2013
Stire din Diverse : Tort pentru pitici
Miercuri, 22 Mai 2013
Stire din Diverse : Cassata cu căpșuni
Joi, 31 Mai 2012
Stire din Cetățenești : Meniul zilei
Pagina a fost generata in 0.558 secunde